Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

28 martie 2017

Măceşele: un remediu universal care conţine mai toate substanţele nutritive necesare organismului!

Despre macese cei mai multi dintre noi stim ca sunt un fruct extrem de bogat in vitamina C, ceea ce-l fac sa fie un aliat de nadejde al sistemului imunitar in perioada rece a anului. Cu toate acestea, acesta nu este singurul beneficu pe care-l ofera aceste fructe de dimensiuni mici, dar extrem de nutritive.





Macesele sunt o sursa grozava de vitamine: contin o cantitate deloc de neglijat de vitamina C, dar si de vitaminele A, B1, B2, PP si K. De asemenea, ele sunt bogate in magneziu, potasiu si fosfor. Toti acesti compusi fac ca macesele sa aiba numeroase proprietati benefice pentru organism.

Macesele pot fi consumate crude, in salate. Insa, pentru tratarea diverselor afectiuni se pot cumpara din farmacie (sau – de ce nu – sa le preparati chiar acasa) ceaiuri, tincturi si decoct – toate pe baza de macese, in functie de ce aveti nevoie.

Lupta impotriva racelilor si gripelor


Preparatele farmaceutice din macese sunt recomandate in prevenirea si tratarea racelilor, virozelor si gripelor. Iata cum se administreaza in aceste afectiuni!

Infuzie: Puneti 2-2,5 g de fructe la o cana de apa clocotita. Lasati sa infuzeze timp de 12 minute, apoi strecurati. Beti 3 cani pe zi.

Tinctura: Puneti 30 de picaturi intr-un pahar cu apa. Luati de 3 ori pe zi, inainte de mese.


Te scapa de diaree


Pe de alta parte, decoctul de macese va scapa de diaree. Iata cum se prepara acesta: sunt necesare 30-50 g de fructe macinate la 1 I de apa clocotita. Lasati sa infuzeze 10-12 minute, iar apoi strecurati. Beti decoctul regulat, mai ales la micul dejun.

Spune STOP colaceilor de pe abdomen


Specialistii spun ca macesele accelereaza arderile, regleaza metabolismul si reduce depozitele de grasime. Asa ca, daca vreti sa scapati de colaceii de pe abdomen, consumati macese crude. De asemenea, in dietele de slabire este recomandata o cana de ceai in fiecare dimineata, imediat dupa trezire.

Cosurile, doar o urata amintire


Macesele sunt utile si in combaterea acneei. Iata cum se prepara tratamentul necesar pentru aceasta inestetica problema: se face o pasta din macese (inainte le scoateti samburii, apoi la bagati la blendar) in care se adauga o lingura de miere.

Folositi acest mixt in fiecare seara, dupa ce va curatati tenul. Aplicati pe fata, lasati 6-8 minute si apoi clatiti bine cu apa.



Sursa: clicksanatate.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts