Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

18 martie 2017

Lipicioasa (Galium aparine)- buruiana care crește pe marginea drumurilor, de ajutor în NUMEROASE AFECŢIUNI

Lipicioasa (Galium aparine) se numește așa pentru că se prinde pe haine atunci când mergi printr-o fâneață. Este o buruiană care crește pe marginea drumurilor, pe lângă garduri și, uneori, pe terenurile cultivate cu alte plante. 








Dar dincolo de numele amuzant, este o plantă foarte utilă pentru sănătate.

Lipicioasa (Galium aparine), detoxifiant de încredere


Lipicioasa (Galium aparine) este puternic detoxifiantă. De aceea, este utilă o cură cu această plantă mai ales la început de primăvară. Este indicată în ateroscleroză, artrită, cistită, endometrioză, ulcer trofic, arsuri, răni.

Cum utilizezi lipicioasa (Galium aparine)


Pentru uz intern, se face infuzie din două linguriţe de plantă uscată la 300 ml apă clocotită. Se lasă să stea timp de două-trei ore. Se beau câte 100 ml, de trei ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă. Nu trebuie consumată mai mult de două săptămâni la rând. 

Este contraindicată persoanelor cu probleme de coagulare a sângelui, femeilor însărcinate și copiilor. Nu se vor depăși dozele recomandate.

Pentru uz extern, se prepară o pulbere în râşniţa de cafea. Se expune la soare, la ora 12, sau la raze ultraviolete, pentru 20-30 de minute. Pulberea se aşază între două straturi de tifon şi se acoperă locul afectat. După înlăturarea plantei, locul se spală cu ceai de lipicioasă sau de pelin.


Sursa: libertateapentrufemei.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts