Orice persoana poate experimenta la un moment dat senzatia de a avea o tensiune scazuta. Pe langa cei care se nasc cu tensiune mica sau care o mostenesc, pot exista si momente in care tensiunea scade brusc. Este un lucru normal si se poate intampla oricui, oricat de sanatos ar fi.
Acest lucru se poate intampla atunci cand ne ridicam brusc de la orizontala sau de pe scaun.
Acest aspect nu trebuie sa te ingrijoreze….insa ce ne facem cand scaderea tensiunii intervine brusc, fara sa-i stim cauzele….
Printre simptomele tensiunii scazute amintim: ameteli, tulburari de echilibru, transpiratii excesive, senzatie de lesin, scaderea cantitatii de urina, dureri in dreptul inimii.
Scaderile bruste ale temperaturii pot duce la oscilatii ale tensiunii arteriale ceea ce se poate datora unei proaste irigari cu sange a anumitor organe interne precum creierul, rinichii si inima.
Tocmai de aceea am hotarat sa va dezvalui un mic secret care va poate scoate din incurcatura!
Apa cu sare poate redresa rapid tensiunea arteriala scazuta…..
Ai grija totusi sa nu exagerezi, deoarece excesul de sodiu este daunator pentru sanatate.
Tot ce trebuie sa faci este sa dizolvi o lingurita de sare intr-un pahar cu apa si bei solutia salina.
Asadar, daca stii ca esti hipotensiv sau chiar daca nu stii asta, ia mereu la tine un pachetel de sare ca sa corectezi tensiunea arteriala rapid in timpul caderilor bruste.
INDICAT ESTE SA SE FOLOSEASCA SARE GRUNJOASA.
Sarea grunjoasă, nerafinată este cea care se extrage direct din zăcăminte şi care, pe lângă clorura de sodiu, conţine alte 80 de micro şi macroelemente, printre care magneziul, calciul şi iodul, care îi conferă proprietăţi unice şi un gust inconfundabil. Aspectul nu este unul tocmai plăcut, însă calităţile sale te vor face să îl depăşeşti.
Sarea: avantaje şi dezavantaje
Consumată în cantităţi moderate, sarea ajută la reglarea presiunii sanguine, contribuie la eficienţa transmisiei nervoase şi a contracţiei musculare. În cazul în care suferi de balonare, constipaţie sau lipsa poftei de mâncare, poţi s-o adaugi, în cantităţi mici, în paharul cu apă.
De asemenea, băile calde cu apă sărată dau rezultate în cazul bolilor articulare, reumatismului şi ameliorează afecţiuni specifice sezonului rece (răceala, gripa sau guturaiul). Simptomele cistitei şi anexitei pot fi, de asemenea, ameliorate, cu ajutorul băilor de şezut cu apă sărată (5 linguri de sare grunjoasă la un litru de apă).
Şi aerul salin este benefic pentru sănătate, în acest sens fiind recomandate curele litorale şi cele de ocnă, indicate în afecţiuni precum astm bronşic, bronşită, emfizem pulmonar, rinită, sinuzită cronică, infecţii respiratorii repetate, hipotiroidie.
Atenţie: curele cu aer salin sunt contraindicate în boli ca hipertiroidie, tuberculoză pulmonară, epilepsie, hipertensiune gravă, infarct recent, angină pectorală cu crize frecvente, cancer pulmonar şi claustrofobie.
Sursa: healthy-romania.ro, www.csid.ro