Goana după bani este cea mai urâtă „boală” a oamenilor. Unii dintre aceștia sunt dispuși să facă orice pentru, indiferent că le pun sau nu viața în pericol semenilor lor.
Această fugă după profit îi face pe unii deținători de hipermarketuri să le vândă carne stricată românilor de bună-credință. Un angajat al unui astfel de magazin din Constanța a dezvăluit, pentru Adevărul, metodele prin care se pune spre vânzare carne expirată la raft.
În carmangeriile din marile magazine, carnea de porc și de vită ajunge sub formă de carcasă, cu un termen de valabiltate de șapte zile.
Apoi măcelarii tranșează carnea, o împart pe categorii și o ambalează în caserole, primind un termen de valabiltate de trei zile. Uneori, nu se vinde toată marfa până la expirarea termenului, astfel că în loc să fie trimisă spre incinerare, ea se întoarce în mâinile măcelarului.
Acesta îi îndepărtează zonele unde culoarea cărnii a căpătat un aspect neplăcut și o face cubulețe, punând-o din nou în caserole, cu un alt termen de valabilitate de trei zile.
Dacă la finalul acestei perioade carnea nu se vinde, aceasta se întoarce din nou în spate, la angajații sectorului de carmangerie, care o condimentează și o trimit iar în vitrine, cu patru zile ca termen de valabilitate.
În cazul în care nici atunci nu sunt achiziționate, bucățile de carne sunt spălate, tocate și puse din nou la vânzare, primind un termen de valabilitate de șase zile. Dacă nici atunci nu se achiziționează de clienți, carnea tocată este trimisă la raionul de gastronomie al hipermarketului, acolo unde bucătarii prepară diverse mâncăruri.
Potrivit sursei citate, exisă o lege nescrisă a tăcerii, iar angajații care nu se supun voinței patronului sunt concediați pentru motive banale.