Kiwi are mai multa vitamina C decat o portocala, de aceea, este bine sa apelam la kiwi, alaturi de portocale si lamai, atunci cand ne pandeste o raceala. Un kiwi conține 80 de miligrame de vitamina C – doza zilnică recomandată unui adult.
Cei care au imunitatea scăzută, cei care suferă de anemii pot mânca unul-două kiwi pe zi. În cazul anemiilor, cantitatea mare de vitamina C din aceste fructe favorizează asimilarea fierului din celelalte produse alimentare.
În afară de vitamina C, kiwi ne furnizează o cantitate apreciabilă de vitamina E (3 mg/100 g), provitamina A (0,05 mg/100 g) și vitamine din grupa B, care joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar.
Fructul de kiwi este de mare ajutor în prevenirea cancerului de colon, datorită conținutului său bogat în fibre. Două fructe de kiwi furnizează mai mult de 5 grame de fibre, adică în jur de 15% din doza zilnică recomandată. Acest lucru te va ajuta să combați o constipație ușoară și să elimini toxinele din colon, reducând astfel riscul de a dezvolta cancer de colon.
Iată și alte motivele pentru a-l încerca:
Întinerește pielea – este un fruct care conține o serie de vitamine: A, C, E.
Aceste vitamine fac parte din categoria antioxidanților, fiind utilizați în majoritatea produselor cosmetice. Vitaminele A, C și E, luptă cu radicalii liberi și mențin frumusețea și elasticitatea pielii. În plus, ajută la regenerarea colagenului și la menținerea unui ten ferm.
Reduce semnele de îmbătrânire – Consumul regulat de kiwi poate să întârzie apariția semnelor de îmbătrânire a tenului, apariția ridurilor, dar contribuie cu succes și la îndepărtarea petelor cauzate de soare.
Ajută detoxifierea organismului – pe lângă antioxidanții pe care îi conține, fructul kiwi este o sursă bogată de fibre alimentare, care ajută la eliminarea toxinelor din colon și astfel, la detoxifierea organismului. Pielea ta va avea un aspect vizibil mai sănătos.
Ajută la vindecare – fiind un fruct bogat în vitamina C, consumul regulat de fructe kiwi luptă împotriva inflamațiilor și promovează producția de colagen. În acest mod, tăieturile sau orice alte răni, se vor vindeca mult mai rapid. Mai mult, kiwi-ul conține acizi grași omega-3, compuși care previn apariția bolilor de piele.
Luptă împotriva acneei – pulpa fructului kiwi conține acizi cu proprietăți anti-inflamatorii care luptă împotriva bacteriilor.
Alte efecte asupra sănătății – consumul regulat de fructe kiwi ajută la numeroasele procese din organism și scade riscul de boli respiratorii, boli de inimă, scade nivelul colesterolului.
Surse : fiisanatos.info , bunadimineata.ro