Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

3 martie 2017

Este cea mai sănatoasă dintre toate legumele din lume şi noi am uitat-o complet

Stiati ca macrisul este incarcat cu fier, el avand un continut de fier chiar mai ridicat decat spanacul si un continut de vitamina C mai mare decat lamaile si portocalele. Este cu adevarat uimitor, nu-i asa?





Aceasta planta super-sanatoasa este incarcata cu mai multi nutrienti benefici si poate oferi multiple proprietati vindecatoare, dar partea negativa este ca ea a fost cumva uitata de-a lungul generatiilor. Aceasta planta uimitoare si deosebit de sanatoasa provine din Eurasia, dar astazi este larg raspandita si poate fi gasita aproape uriunde in lume.

Un studiu recent a descoperit ca aceasta planta fantastic de sanatoasa este in prezent cea mai benefica leguma de pe planeta. Acum, probabil va intrebati de ce? Ei bine, ar trebui sa stiti ca macrisul reduce si chiar inlatura stresul oxidativ si creste efectul antioxidant. Aceasta leguma super-sanatoasa mai poate oferi si alte beneficii ca de exemplu : purificarea sangelui, stimularea poftei de mancare, si purificarea intregului organism.

O multime de oameni din intreaga lume folosesc aceasta leguma uimitoare sub forma de suc proaspat. Mai multi experti din lumea intreaga recomanda cu fermitate ca sucul de macris ar trebui consumat diluat, in proportie de 1:5 ( 1 parte de suc la 5 parti de apa ), deoarece este o planta deosebit de puternica si consumat in stare pura poate produce inflamatii la nivelul stomacului si gatului. De asemenea mai trebuie stiut ca acest suc nu se consuma zilnic, doar din doua in doua zile.

Este bine de stiut ca sucul de macris este foarte util si benefic si pentru uz extern. Il puteti folosi la tratarea diferitelor boli de piele, impuritatile pielii, impotriva caderii parului, etc. Iata ce trebuie sa faceti – puteti pur si simplu sa frecati zona afectata cu sucul de macris sau, puteti face si utiliza comprese cu macris. Asadar, daca folositi o compresa din frunze de macris zdrobite trebuie sa stiti ca ea reduce inclusiv aparitia petelor solare pe piele.

In diferite studii s-a descoperit ca macrisul poate opri dezvoltarea tumorilor, precum si a metastazelor ( testele au fost efectuate pe animale), atunci cand sucul de macris este injectat in organism. Unii experti sustin ca aceasta leguma super-sanatoasa este de asemenea foarte utila si in tratarea si prevenirea bolilor cardiovasculare si opreste raspandirea in organism a cancerului de san. In acelasi timp se recomanda ca fumatorii inraiti sa consume salata se macris, datorita rezultatelor sale excelente in prevenirea efectelor nocive ale fumatului.

CUM PREPARAM O COMPRESA CU MACRIS?


Iata ce trebuie sa faceti – in primul rand tocati marunt frunzele de macris. Asigurati-va ca zona afectata este curatata corespunzator cu alcool, inainte de aplicarea compresei. Dupa ce ati aplicat compresa trebuie sa o fixati cu un bandaj. Asigurati-va ca pastrati compresa pe piele timp de 2-4 ore.Dupa aceea, trebuie indepartata si zona se spala cu apa calda. Nota: asa cum spuneam, aceasta compresa poate fi folosita la tratarea mai multor probleme ale pielii.

SALATA DE MACRIS


Cum se prepara salata de macris: iata ce trebuie sa faceti : intai se spala frunzele, apoi se lasa timp de o ora in apa sarata cu otet. Dupa aceea, macrisul se amesteca cu usturoi tocat, ulei de masline, suc de lamaie, putina sare si piper. Nota: inainte de a consuma aceasta salata lasati-o sa stea aproximativ 3 ore.

Salata de macris este buna ca si aliment dietetic, in bolile mai sus mentionate. 

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts