Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

21 martie 2017

COADA-ŞORICELULUI- una dintre cele mai apreciate plante medicinale. Iată ce proprietăţi are şi ce boli poate trata!

Una dintre cele mai apreciate plante medicinale de bunicii nostri este fara indoiala coada soricelului. Desi pe piata exista o sumedenie de remedii, tot nu reusesc sa depaseasca proprietatile uimitoare ale acestei plante, ea fiind in continuare o alegere eficienta pentru tratamentul unui numar mare de afectiuni.








Ce proprietati terapeutice are?


Coada-soricelului este utilizata pentru tratarea diferitelor afectiuni:

- Hemoragii: nazale, digestive, hemoroidale, vaginale, urinare;

- Infectii: urinare, hepatice, respiratorii;

- Parazitoze intestinale: viermi intestinali, giardioze. Se prepara o infuzie mai concentrata (10 g de  planta la 100 g de apa) si se bea dimineata pe stomacul gol;

- Afectiuni gastrice si hepato-biliare;

- Tratarea racelilor, bronsitelor, astmului, rinitelor, durerilor reumatice, a osteoporozei si a  migrenelor;

- Regleaza fluxul menstrual, atenueaza simptomele dismenoreei, diminueaza hemoragiile menstruale  ori sangerarile de la nivelul mucoasei vaginale;

- Previne aparitia cancerului de col uterin;

- Are efect regenerator asupra maduvei osoase, stimuland hematopoieza (formarea globulelor albe si  rosii din sange).

Preparate pe baza de coada-soricelului


Intern: 

Pentru a face un ceai, adaugati o lingurita de planta maruntita la 250 ml de apa clocotita. Acoperiti 3-5 minute, apoi strecurati. Puteti consuma 2 cesti de ceai pe parcursul unei zile. 

Coada-soricelului poate fi folosita si sub forma de tincturi, intern (20-30 de picaturi diluate in 100 ml de apa) sau extern (cataplasme cu tinctura diluata in apa).

Extern: 

Deoarece are efect calmant, antiinflamator si dezinfectant, coada-soricelului se mai utilizeaza sub forma de bai, spalaturi, comprese sau masaje. 

Pentru bai sunt necesare 50-100 g de planta, la un litru de apa. Se lasa la macerat 8-10 ore, dupa care se fierbe si se raceste, pana ajunge la o temperatura suportabila. 

Pentru spalaturi se folosesc 2 linguri de planta la 250 ml de apa. In afectiunile ginecologice (leucoree, micoze, infectii vaginale) se intrebuinteaza extern. Sunt indicate spalaturile locale si consumul a 2-3 cani de ceai de coada-soricelului pe zi.


Sursa: click.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts