Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

22 martie 2017

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când plângi! Lacrimile transformă totul din organism!

Prin procesul de lăcrimare sunt eliberate emoțiile negative.În plus, lacrimile reprezintă o formă de apărare împotriva bacteriilor sau reacțiilor la chimicale. Lacrimile ascund informatii fascinante, putin stiute de multi dintre noi.






In afara de rolul lor de a mentine globul ocular lubrifiat, ele contin proteine si alte substante care combat infectiile organelor de vaz.

Compoziţia chimică a lacrimilor este similară cu cea a salivei

Printre alţi compuşi, lacrimile conţin proteine, sare şi hormoni.

Lacrimile purifică ochii!


Acestea se comportă ca antibiotic natural și pot distruge 95% din bacteriile dăunătoare, în numai 5 minute.

Lacrimile îmbunătățesc vederea!


Membrana oculară poate fi deshidratată și astfel apar consecințe asupra vederii, rezultatul fiind o imagine încețoșată. Atunci când plângem, lacrimile asigură umiditatea membranei, îmbunătățind vederea.

Lacrimile eliberează toxinele!


Medicul William Fey de la Centrul Medical Ramzey din Minneapolis a descoperit că structura chimică a lacrimilor depinde de factorul care le cauzează.

Așadar, lacrimile reflexive ( cauzate de tăierea cepei) sunt formate din 98% apă, în timp ce lacrimile emoționale sunt pline de prolactină, hormonul stresului.

Lacrimile ofera eliberare emotionala si ne ajuta sa empatizam!


Controlarea emotiilor prin intermediul plansului ne ajuta sa ne continuam vietile mai usor. Plansul scoate la iveala instinctul de protejare si este ca un fel de cerere de ajutor.

De fapt, cand oamenii vad pe cineva plangand, instinctul lor protector se activeaza si vor sa consoleze persoana respectiva. Astfel, vulnerabitatea ne ajuta sa empatizam cu cei din jur.

O teorie care ar explica de ce mulţi se simt mai bine după ce plâng afirmă că lacrimile cauzate de emoţii ar conţine hormoni de stres, care sunt astfel eliminaţi din organism. O altă variantă ar fi că plânsul declanşează eliberarea de endorfine, la fel ca exerciţiile fizice, sau râsul.

Conform unor studii, femeile plang mai des decat barbatii, chiar de 4 ori mai mult decat barbatii, dar se pare ca atat femeile cat si barbatii plang in mod egal cand vine vorba de momente din viata, relationate cu pierderea unei persoane dragi, a explicat profesorul Ad Vingerhoets, psiholog si lider conducator al departamentului care studiaza plansul, la Universitatea Tilburg din Olanda.

Interesant e faptul ca barbatii plang la evenimente fericite, in timp ce femeile plang la cele nefericite. Conform expertilor, aceasta diferenta se datoreaza hormonilor. Testosteronul previne lacrimarea, in timp ce prolactina stimuleaza empatia si lacrimile.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts