Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

13 martie 2017

“BORCANUL cu SĂNĂTATE”-conține o abundență de vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și mulți alți nutrienți esențiali pentru organismului nostru

Am numit acest preparat „borcanul cu sănătate”, deoarece conține o abundență de vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și mulți alți nutrienți esențiali pentru întreținerea și întărirea organismului nostru.







Este vorba despre un amestec bogat de nuci și semințe, toate legate cu o măsură generoasă de miere de albine (polifloră sau de salcâm). Se obține foarte ușor acasă și este un supliment alimentar extraordinar, o doză zdravănă de sănătate.

Cantitatea ingredientelor se poate ajusta după dorință sau după gust. De pildă, puteți folosi mai multe linguri de semințe de susan dacă vă place, și mai puține linguri de un alt tip de semințe.

Totodată, puteți diversifica și mai mult mixul, folosind și alte ingrediente, precum migdale, arahide crude sau fructe uscate: afine, coacăze negre, prune, merișoare, stafide).

Ce conține borcanul cu sănătate:


- 2 linguri de semințe de dovleac

- 2 linguri de semințe de susan

- 2 linguri de miez de floarea-soarelui

- 1 lingură de semințe de in măcinate

- 1 lingură de semințe de chia

- 1 lingură de semințe de cânepă

- 1 lingură de fulgi de cocos

- 1 lingură de germeni de grâu

- 2-3 mâini de miez de nucă

- miere de albine cât cuprinde

Pași de urmat:


Luați un borcan de 800 de grame. Luați cam două, trei mâini de miez de nucă, și zdrobiți-l cu dosul unei furculițe, pe un fund de lemn. Sau măcinați-l de-a binele, prin mașina de tocat sau la robot.

Umpleți borcanul aproape pe jumătate cu miez de nucă. Adăugați apoi pe rând semințele și restul ingredientelor. Amestecați cu o lingură lungă, până se omogenizează toate ingredientele. Turnați mierea de albine, până se umple borcanul. Amestecați și puneți capacul strâns.

Întoarceți borcanul cu capacul în jos și lăsați-l să stea așa 1-2 zile, agitându-l ocazional. Mierea se va lăsa la fund, de aceea trebuie să amestecați în borcan înainte de a consuma preparatul.

Se poate lua câte 1 linguriță/lingură în fiecare dimineață. Are un gust asemănător batoanelor cu susan. Borcanul se poate păstra la temperatura camerei, undeva în bucătărie, la îndemână.

Sursa: lataifas.ro








Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts