Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

13 martie 2017

APA de TĂMÂIE- o băutură tradiţională care previne apariţia CANCERULUI şi diverse AFECŢIUNI

Tămâia este răşina unui arbust din specia Boswellia, care se prezintă sub forma unor bobiţe albe sau aurii. Vindecătorii populari au folosit acest remediu în cele mai diverse boli şi tulburări, cu un succes extraordinar.






Proprietăţile analgezice, antifungice, antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice, astringente, carminative, digestive, diuretice, expectorante, sedante şi tonice clasează tămâia în topul celor mai speciale remedii naturale. 

Unde găsim tămâie pentru uz intern 


Se pare că în ultimul timp au apărut substitute ale tamaiei, obţinute pe cale sintetică, foarte periculoase pentru sănătate. Din acest motiv, tămâia va fi procurată doar de la magazine autorizate, respectiv, tămâia care se vinde în magazinele specializate în plante medicinale, pe ambalajul căreia se menţionează clar că este pentru uz intern şi a cărei calitate este garantată.

 Apă de tămâie – Reţetă 


Un remediu foarte simplu şi tradiţional, de altfel, folosit timp de secole în Orientul Mijlociu, este apa de tămâie. 

În cadrul unui seminar, Dr. Mahmoud Souhail – autoritatea numărul unu din lume în ceea ce priveşte tămâia – împărtăşeşte următoarea reţetă de preparare a apei de tămâie, precum şi modalitatea de utilizare a remediului:

 Ingrediente 


  • 25 gr. de răşină vie de tămâie 
  • 400 ml. de apă purificată 
  • 1 borcan de sticlă sterilizat 


Cum se prepară 


Partea de jos a borcanului se acoperă cu tămâie. Recipientul se umple cu apă fierbinte, se acoperă cu un capac şi se lasă peste noapte. Borcanul se poate acoperi şi cu o farfurioară, însă în nici un caz cu un capac din plastic.

 Dimineaţa se strecoară apa, iar borcanul se umple din nou cu apă fierbinte. Dacă este necesar, se mai poate adăuga o cantitate mică de răşină. Răşina poate fi reutilizată până când aceasta îşi pierde aroma. 

Cum se administrează


Dr. Mahmoud Souhail ţine să atragă atenţia asupra faptului că apa de tămâie trebuie introdusă în organism într-un mod lent. Prin urmare, la început se recomandă consumul a ¼ ceaşcă cu apă de tămâie pe zi. Treptat, cantitatea poate ajunge până la o ceaşcă, zilnic.

Tamaia are proprietati antioxidante 

Beneficiile apei de tămâie 


- Previne apariţia afecţiunilor digestive

 - Acţionează ca un diuretic natural 

- Fortifică sistemul imunitar

 - Întăreşte şi tonifiaza musculatura, organele interne 

- Redă sănătatea pielii (o regenerează) şi ţesuturilor 

- Diminuează stresul 

- Reduce inflamaţia din organism 

- Alungă febra şi intensitatea durerilor de cap 

- Penetrează bariera hemato-encefalică Reduce flatulențele 

- Calmează durerile în gât 

- Ameliorează simptomele bronşitei 

Previne apariţia cancerului 


Oamenii de ştiinţă au descoperit că există un agent în tămâie care ajută la stoparea răspândirii cancerului. 

Mai exact, cercetătorii de la Universitatea din Leicester au demonstrat, pentru prima dată, potenţialul de tratare a cancerului ovarian cu ajutorul tămâiei. 

Cercetătorul şef Kamla Al-Salmani, doctorant în cadrul Departamentului de Studii de Cancer şi de Medicină Moleculară, susţine că agentul pe care îl conţine tămâia separă „nucleul” celulei canceroase de „corpul” celulei – citoplasma – reuşind astfel să stopeze nucleul din procesul lui de reproducere. 

Studiile anterioare au constatat cu succes capacitatea anumitor compuşi din tămâie de a trata alte tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de sân şi de prostată.

Contraindicaţii


Tămâia este contraindicată femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts