Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

30 martie 2017

6 afecţiuni pe care le poţi trata cu ajutorul CEAIULUI DE GĂLBENELE

Galbenelele infloresc din luna mai pana in luna septembrie si sunt utilizate sub diverse forme, de la ceai pana la creme si tincturi, datorita puternicelor lor actiuni cicatrizante.








Florile de galbenele au in compozitia lor saponozide, mucilagii, carotenoide (aprox. 3,5%), alcooli triterpenici, flavonoizi si glicozizi flavonici, steroli, taninuri, ulei volatil (cca. 0,02%), substante amare, urme de ulei volatil (sesquiterpene oxigenate), vitamina C, acid malic, saruri minerale si substante proteice.

Cea mai la indemana modalitate de a te bucura de puterile vindecatoare ale galbenelelor este ceaiul de galbenele, un preparat atat de simplu, cu beneficii extraordinare pentru sanatatea ta.

Cum prepari ceaiul de galbenele


Adauga 2 lingurite cu varf de floare uscata de galbenele in 350 ml apa clocotita. Bea ceaiul de trei ori pe zi, cu o jutamatate de ora inainte de masa.

Daca vrei sa prepari o infuzie mai puternic concentrata, adauga 4 linguri de flori de galbenele la 250 ml apa. Bea cate 3 lingurite de preparat pe zi.

Iata cum te ajuta ceaiul de galbenele sa-ti mentii sanatatea:


1. Excelent in detoxifierea ficatului

Ceaiul de galbenele este ideal pentru detoxifierea organismului, principalul sau rol fiind acela de a curata vezica biliara si ficatul.

Pentru a folosi ceaiul de galbenele in scopuri de detoxifiere, se recomanda consumul a trei cani pe zi, in mod regulat.

2. Trateaza ulcerul gastric si gastrita hiperacida

Consumat regulat, ceaiul de galbenele are rol in prevenirea imbolnavirii mai multor organe si in tratarea unor boli ca ulcerul gastric si duodenal, gastrita hiperacida ictere, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului sau boli de ficat.

Pentru tratarea bolilor mentionate mai sus, bea doua-trei cani de ceai de galbenele pe zi, intre mese.

3. Curata tenul

Consumul de ceai de galbenele te ajuta sa iti mentii tenul curat. De asemenea, aplicat local, ceaiul ajuta la reducerea inflamatiei si a rosetei asociata cu acneea, calmeaza iritatiile si ajuta la vindecarea ranilor.

Pentru a beneficia de proprietatile lui antiseptice, dupa demachiere, clateste-ti tenul cu ceai de galbenele timp de cateva saptamani.

4. Calmeaza durerile menstruale

Flavonoizii din florile de galbenele au un efect antiinflamator, astfel ca obisnuitele crampe abdominale lunare vor fi mult mai usor de suportat. De asemenea, ceaiul de galbenele ajuta si la reglarea ciclului menstrual.

5. Calmeaza durerile in gat

Datorita uleiurilor volatile pe care le contin florile de galbenele, ceaiul ajuta la calmarea afectiunilor respiratorii si a durerilor in gat.

Asadar, fa o gargara cu ceai de galbenele daca ai gatul inflamat sau ai inflamatii la nivelul cavitatii bucale.

6. Ajuta la cicatrizarea ranilor

Principiile active din plantele de galbenele au capacitatea de a stimula circulatia sangelui la nivelul tesuturilor, grabind astfel cicatrizarea si vindecarea ranilor. Astfel, aplicat sub forma de bai sau comprese locale, ceaiul de galbenele ajuta la cicatrizarea ranilor in cazul ulceratiilor, a arsurilor, a degeraturilor sau a eczemelor.


Sursa: ele.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts