Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

30 martie 2017

5 metode simple şi naturale pentru a scăpa de MUCEGAI!

Mucegaiul este daunator pentru sanatate si este bine sa fie inlaturat inca de la primele semne. Expunerea la mucegai poate pune in pericol sanatatea intregii familii, in special pe cea a copiilor. Poate afecta incheieturile, sistemul nervos, creierul si slabeste sistemul imunitar. In unele cazuri poate chiar favoriza aparitia cancerului!







Produsele anti mucegai din comert contin multe substante chimice, care elibereaza in aer produse secundare toxice, insa exista si cateva metode naturale de combatere a mucegaiului.

Bunicii nostri cu siguranta foloseau o parte dintre acestea. Nu numai ca sunt eficiente, dar sunt si prietenoase cu mediul inconjurator.

Iata cinci metode naturale de combatere a mucegaiului pe care merita sa le incerci:


1. Peroxid de hidrogen (apa oxigenata)

O solutie simpla si ieftina pentru mucegai este apa oxigenata 3%.

Se mesteca in parti egale apa oxigenata, bicarbonat de sodiu si otet.

Amestecul se pune intr-o sticla cu atomizor si se stropeste zona afectata. Se lasa sa actioneze 10-15 minute. Se curata si se sterge cu o carpa curata.

2. Otet

Otetul este un acid cu actiune blanda, care ucide 99 % dintre bacterii, 82 % din sporii de mucegai si 80 % microbi (virusi).

Se pune otet alb distilat intr-o sticla cu atomizor, fara a se dilua. Se aplica pe zona cu mucegai si se lasa circa o ora.

Se curata cu o carpa curata si apa si se lasa sa se usuce. Mirosul de otet dispare in cateva ore, dar daca este, totusi, prea persistent, se poate improspata aerul cu cateva boluri de apa cu lamaie, care pot fi plasate in zona respectiva.

3. Ulei din arbore de ceai

Este scump, insa actioneaza eficient pe zonele mici. Se amesteca 2 lingurite de ulei esential de arbore de ceai la 1 cana de apa. Se stropeste solutia pe zona atacata de mucegai si se lasa se usuce.

4. Extract din samburi de citrice

Spre deosebire de alte solutii, extractul de samburi de citrice nu are niciun miros. Se dilueaza cca 20 picaturi din acest extract in 2 cani de apa, se toarna solutia intr-o sticla cu atomizor si se stropeste zona afectata de mucegai. Ca si in cazul anterior, nu este necesara clatirea.

5. Bicarbonat de sodiu

Folosit doar cu apa sau cu apa si otet, bicarbonatul de sodiu este cea mai eficienta metoda dintre toate cele enumerate pana acum. Se amesteca bicarbonatul doar cu apa sau cu o solutie de apa cu otet si se stropeste suprafata afectata. Se lasa sa actioneze, apoi se curata si se sterge cu o carpa curata si umeda.

Nu trebuie sa astepti sa se formeze mucegaiul pentru a-l curata. Poti folosi oricare dintre produsele de mai sus pentru a preveni formarea sporilor de la bun inceput.

Pentru spatiile cu umiditate mare se poate folosi un dezumidificator pentru a mentine un nivel de umiditate de 50%. Acest lucru previne formarea mucegaiului, pentru ca acesta are nevoie de apa in forma lichida sau vapori pentru a se raspandi. Daca se tine acest aspect sub control, mucegaiul nu se mai poate inmulti.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts