Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

15 martie 2017

21 de afecțiuni și un singur remediu: CIMBRU

Ceaiul de cimbru este cunoscut ca un bun calmant al tusei. În plus, cimbrul este indicat în afecțiuni gastrointestinale (crampe stomacale, lipsa poftei de mâncare), bolile aparatului respirator (tuse convulsivă, bronșite), convalescență, stimularea menstruației, stres, atrofie musculară, entorse, epilepsie, stări depresive.







Ceaiul de cimbru alungă tusea


- Pentru uz intern, se infuzează, timp de un minut, o linguriță cu vârf de plantă uscată într-o cană de  apă fierbinte. Se bea cu inghițituri mici. 

- Se poate folosi și sub formă de tinctură. Se iau 10-15 picaturi de câte două-trei ori pe zi (calmează  durerile menstruale și ajută în tratamentul infecțiilor urinare). 

- Pentru dureri de burtă, disfuncții digestive ușoare, cu flatulență și crampe intestinale se face o  infuzie din trei-patru lingurițe rase la o cană cu apă. Se bea câte o jumătate de cană după masă. 

- Infuzia mai concentrată (două linguri rase la un sfert de litru de apă) are foarte bune rezultate în    tratarea tusei convulsive și astmatice. Se ia în fiecare oră câte o lingură de infuzie concentrată.

Băi și inhalații cu cimbru


- Pentru uz extern: se poate face un preparat care se pune în apa de baie: 200 g de plantă proaspătă  sau uscată se lasă la macerat în 6-8 l de apă rece, timp de 8-10 ore. După aceea, se încălzește și se  adauga în cadă. Acest tratament ajută la calmarea durerilor reumatice și are efect antianemic pentru  copiii în creștere. 

- Funcțiile pielii sunt energic activate prin adăugarea în apa de baie a 5 ml de tinctură la 10 l de apă. 

- Decoctul concentrat poate fi întrebuințat ca inhalant în răceli și laringite. 

- Se poate folosi pentru clătirea gurii. Are efect dezinfectant și duce la vindecarea aftelor. 

- Poate fi folosit și pentru a spăla rănile superficiale. 

- Se pot aplica pe sâni comprese cu ceai de cimbru în caz de mastite. 

- Poate fi folosit și pentru spălături vaginale, având efect antileucoreic.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts