Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

20 februarie 2017

Tratează ULCERUL GASTRIC şi DUODENAL cu aceste remedii naturiste

Ulcerul gastric şi ulcerul duodenal sunt două afecţiuni diferite ca localizare, prima situată la nivelul stomacului, iar cealaltă la nivelul duodenului, dar care au în comun prezenţa unei leziuni la nivelul mucoasei locale. 




Remediile naturale care ameliorează sau chiar vindecă, în unele cazuri, ulcerul gastric şi duodenal sunt multe, despre ele am mai scris dar revenim acum cu altele noi, ale căror reţete ne-au fost oferite de Centrul „Aroma” din Iaşi.

De reţinut că, în boala ulceroasă, regimul dietetic este primordial. Vitamina U - factor antieroziv şi antiulceros, favorizează vindecarea leziunilor mucoasei gastrice şi duodenale. Este conţinută, mai ales, în fructele de avocado şi în varză.

 Consumul de suc de varză albă proaspătă, în combinaţie cu suc de ţelină, grăbeşte vindecarea ulcerului. Pe lângă tratamentul de bază, medicamentos şi dietetic, se mai pot folosi uleiul din fructe de cătină albă, ulei de gălbenele, remedii din lemn dulce, obligeană, frunze de afin, muşeţel şi sunătoare.

  • Un ceai combinat, util în tratamentul ulcerului gastric şi duodenal, se prepară din păpădie (3 părţi), flori de muşeţel (2 p), flori de gălbenele (2 p), flori de coada şoricelului (2 p) şi rădăcină de valeriană mărunţintă (1 p). Se pun 2 linguriţe de amestec uscat la o cană cu apă clocotită şi se prepară sub formă de infuzie. Se beau una-două căni pe zi, timp de patru-şase săptămâni.

  •  Se ţin la macerat, într-un borcan cu capac, timp de două săptămâni, 20 g de sunătoare la 20 ml de alcool de 90 de grade, după care se adaugă 200 ml ulei de porumb sau de floarea soarelui. Acest amestec se ţine în baia de abur timp de două ore. Se strecoară şi se ia câte o linguriţă înainte de masă, de trei ori pe zi.

  • 100 g de ceară de albine, 100 g de răşină de brad şi 100 g de unt proaspăt se amestecă şi se încălzesc într-un vas acoperit. Când preparatul s-a omogenizat, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Apoi, se prepară pastile de mărimea boabelor de mazăre şi se iau câte patru-şase pastiluţe pe stomacul gol, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.

  • 60 ml de apă, o lingură de mălai cernut fin, o lingură de miere de albine. Se pune apa la fiert într-un ibric, se pune mălaiul şi se freacă la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adaugă mierea de albine şi se amestecă până ce se obţine o pastă perfect omogenă. Întreaga cantitate se consumă dimineaţa, călduţă, pe stomacul gol. Tratamentul durează timp de trei săptămâni.

  •  Se curăţă coaja verde de deasupra nucilor (în lunile mai, iunie), iar restul se rade şi se pune în borcănele astfel: un rând de nuci, un rând de zahăr şi tot aşa. Borcanele se închid ermetic şi se lasă la căldură timp de 10-14 zile. Se iau din acest preparat câte două-trei linguriţe cu 15-20 minute înaintea meselor principale. I.TÂRNOVEANU
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts