Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

26 februarie 2017

Sirop de ceapă cu miere- rețetă scoasă din “farmacia bunicii”, folosită împotriva tusei și a răcelii

Siropul de ceapă cu miere este o rețetă vindecătoare scoasă din “farmacia bunicii”, folosită cu succes împotriva tusei și a răcelii. Este foarte eficientă pentru adulți, și poate fi ajustată (eliminând mierea) pentru copii.





Sirop de ceapă și miere – rețetă


Contrat așteptărilor, acest sirop natural este mult mai gustos decât sună. În plus, este foarte ieftin și mult mai sănătos și eficient decât siropurile sintetice. După ce veți face și veți încerca siropul acesta, cu siguranță nu veți mai cumpăra siropurile din farmacii.

Ingrediente

 1 ceapă roșie mare

 3-4 linguri de miere de albine

Preparare

Există două variante de preparare a siropului de ceapă.

VARIANTA 1


Prima variantă este să scobiți ceapa, scoțând partea din mijloc, și să turnați în gaură miere de albine. Această metodă este asemănătoare siropului de ridiche neagră și miere.

Se lasă peste noapte, iar a doua zi se scurge sucul scurs, storconsumă siropul rezultat, câte 1 linguriță la fiecare 6 ore. Pentru rezultate vizibile, se face o cură de o săptămână.

VARIANTA 2


Varianta cu numărul 2 este mai simplă și mai rapidă. Ceapa se taie felii rotunde. Se așează o felie într-un bol, sau pe fundul unui borcănel cu capac, și peste ea se toarnă puțină miere. Se pune următoarea felie de ceapă, și iarăși se acoperă cu miere.

Se procedează astfel, alternând straturile de ceapă și miere până se termină toată ceapa. Acoperiți recipientul cu un capac, și lăsați să stea peste noapte (8-12 ore), la loc cald. După acest interval, strecurați sucul scurs în vas. Se iau câte 3 linguri pe oră, sau în funcție de gravitatea tusei sau răcelii.

Acest sirop poate rezista foarte bine la temperatura camerei 24 de ore, însă este bine să-l consumăm pe cât posibil proaspăt preparat. Dacă aveți un copil prea mic pentru a-i da miere, folosiți zahăr brun în loc de miere la prepararea siropului.

Beneficii


Ceapa conține compuși similari celor găsiți în usturoi, însă într-o variantă mai blândă. Aceștia ajută la întărirea sistemului imunitar, și au proprietăți expectorante, anti-biotice și anti-inflamatorii.

Mierea de albine este cel mai bun calmant pentru tuse și gât iritat. Are efecte anti-bacteriene, anti-virale și anti-fungice.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts