Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

28 februarie 2017

Şi tu ai acest medicament în casă! Ştii că te poate îmbolnăvi pe viată?

Femeile care iau paracetamol sau ibuprofen de doua ori pe saptamana si-ar putea pierde definitiv auzul.Consumul de analgezice in fiecare saptamana, timp de mai bine de sase ani, duce la pierderi semnificative ale auzului, deoarece acest tip de medicamente reduce alimentarea cu sange a urechii interne si o expune la zgomote puternice, informeaza Dailymail.







Potrivit unui studiu, se pare ca surditatea partiala a unei femei din 20 este provocata de utilizarea analgezicelor.

Cercetatorii au descoperit ca afectiunea este mai intalnita la femei decat la barbati, deoarece sexul frumos obisnuieste sa ia frecvent paracetamol sau ibuprofen pentru dureri de cap si spate, dar nu ia in considerare si efectele adverse.

"Pierderea auzului este extrem de comuna si poate avea un impact profund asupra calitatii vietii. Gasirea factorilor de risc ar putea ajuta identificarea problemei si a gasi solutii inainte de a incepe pierderea calitatii auzului", a explicat Dr. Gary Curhan.

Potrivit studiului, una din 12 femei ia de cel putin doua ori pe saptamana acest tip de pastila, pentru a indeparta durerile de rutina. 55.850 de femei au fost examinate in timpul studiului, cu varste cuprinse intre 44 si 69 de ani, si s-a dovedit ca mai bine de jumatate dintre ele prezinta probleme cu auzul.

Sursa: evz.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts