Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

1 februarie 2017

Scapa de HELICOBACTER PYLORI cu aceste 6 remedii naturiste

Helicobacter pylori este principala cauză a ulcerelor gastrice, gastritei și a multor alte infecții ale sistemului digestiv. Conform studiilor, aproximativ două treimi din populația globului este infectată cu această bacterie.Deși deseori nu provoacă niciun simptom, Helicobacter pylori se transmite foarte ușor de la o persoană la alta. 





Din fericire, în zilele noastre avem la dispoziție numeroase mijloace pentru a trata infecțiile cu Helicobacter pylori și a ameliora problemele de sănătate cauzate de aceasta.

Dacă suferi de orice afecțiune gastrică (cum ar fi gastrita sau ulcerul gastric), iar cauza problemei respective este Helicobacter pylori, nu ezita să apelezi la remediile naturiste pe care urmează să ți le prezentăm. Te vor ajuta să elimini această bacterie din organism și să îți îmbunătățești starea de sănătate.


6 remedii naturiste pentru Helicobacter pylori


Uleiul esențial de lămâiță


Lămâița (Aloysia citrodora) este o plantă care face parte din familia Verbenaceae. Aceasta are proprietăți carminative și digestive și, printre altele, poate vindeca balonarea.

Conform mai multor studii, bacteria Helicobacter pylori nu este rezistentă la ingredientele uleiului esențial de lămâiță, motiv pentru care acesta este util pentru a trata infecțiile.


Propolisul


Propolisul este un antibiotic și un bactericid natural ce are abilitatea de a întări mijloacele de apărare ale organismului. Acesta luptă împotriva infecțiilor și tratează anumite afecțiuni gastrice, cum ar fi gastrita. Produs de albine, propolisul este folosit pentru a proteja stupii acestora de infecții.

Nu ezita să consumi propolis dacă suferi de orice problemă de sănătate cauzată de Helicobacter pylori. Un tratament bazat pe acest ingredient te va ajuta să-ți cureți rapid organismul de această bacterie rezistentă.


Ghimbirul


Această rădăcină este celebră în toată lumea grație numeroaselor sale proprietăți medicinale, în special în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv.

Te sfătuim să consumi ghimbir dacă suferi de hiperaciditate gastrică, greață, amețeală, ulcer gastric, etc. Pe lângă faptul că este un bactericid natural, anumiți experți susțin că ghimbirul poate vindeca și infecțiile cu Helicobacter pylori.


Varza albă


Consumată crudă, această legumă poate fi un aliat de nădejde în lupta cu Helicobacter pylori. Însă, varza albă poate cauza balonare, așadar te sfătuim să o consumi la început în cantități moderate pentru a vedea cum reacționezi la ea.

Pentru a consuma varză albă prepară-ți o salată din frunzele acesteia (tăiate fin), puțin oțet și un sos de lămâie. O altă variantă este să-ți prepari un suc proaspăt de varză albă, pe care să-l diluezi cu apă.


Broccoli


Grație conținutului său ridicat de sulforafan (un fitonutrient), consumul frecvent de broccoli duce la eliminarea bacteriei Helicobacter pylori. Numeroase studii științifice au atestat abilitatea sa de a curăța organismul de această bacterie.

Pe lângă faptul că ajută la eliminarea infecțiilor cu Helicobacter pylori, sulforafanul poate inhiba dezvoltarea cancerului gastric. Singurul efect secundat nedorit al consumului de broccoli este balonarea, dar există o soluție pentru a evita această problemă: atunci când ai poftă de broccoli, gătește-l împreună cu chimen și ghimbir.


Curcuma


Având numeroase proprietăți medicinale, acest condiment asiatic a fost în ultimii ani obiectul a numeroase studii științifice. În ceea ce privește problemele gastrice, curcuma poate fi folosită pentru a trata dispepsia, o afecțiune care se manifestă prin anumite disfuncții ale sistemului digestiv, cum ar fi distensia, greața și gazele intestinale.

În plus, proprietățile benefice ale curcumei pot stimula secreția sucurilor gastrice, protejând mucoasa gastrică și inhibând efectele nocive ale bacteriei Helicobacter pylori. Însă specialiștii ne recomandă să nu consumăm acest condiment în exces.


Câteva sfaturi pentru a amplifica eficiența tratamentelor împotriva infecțiilor cu Helicobacter Pylori


Pentru a lupta împotriva acestei bacterii, crește-ți aportul de alimente cu proprietăți antibacteriene, cum ar fi usturoiul, ceapa, Echinacea, ghimbirul, cimbrul, rozmarinul, menta și mierea.

Alte alimente benefice pe care le poți consuma sunt probioticele cu lactofilus și bifidus. Deși nu pot ucide bacteria, ele vor inhiba acțiunile nocive ale acesteia, în același timp contracarând durerile de cap, grețurile matinale și dispepsia.

Consumă limonadă, suc de ananas sau oțet de mere.

Evită anumite alimente ca zaharurile, făina rafinată și orezul. În locul acestor alimente consumă multe fructe, legume și apă.

Nu în ultimul rând, poți să-ți prepari o băutură alcalină care te va ajuta să lupți împotriva acestei bacterii. Pur și simplu amestecă țelină, cartofi cruzi și morcovi și consumă băutura obținută înainte de fiecare masă.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts