Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

19 februarie 2017

SĂPUNUL ANTIBACTERIAN te poate „CURĂȚA”, conține o substanță extrem de toxică

In ultimii ani, frecventa dezbaterilor in jurul lucrurilor toxice, care se regasesc in caminul fiecaruia dintre noi, a crescut. Desi educatia dobandita, cand vine vorba de consum, ar trebui sa ne determine sa fim mult mai atenti cand achizitionam un produs, se pare ca tindem sa neglijam anumite aspecte esentiale, ale caror efecte se vad pe termen lung.





Cu toate ca, in ultimii 25 de ani, au fost publicate sute de studii care arata riscurile la care ne supunem organismul, in orice moment, precum si necesitatea modificarii legislatiei, in anumite sectoare de consum, raman multe lucruri asupra carora trebuie reflectat. Ceea ce stim cu siguranta este ca anumite substante sunt mult mai periculoase decat ne-am astepta si foarte accesibile. Din fericire, exista alternative care poate fi procurate usor.

1. Sapunul antibacterian


Triclosanul, biocidul folosit in industria cosmetica/medicala, care se regaseste implicit in sapunul antibacterian, pasta de dinti sau alte produse asemanatoare poate perturba functionarea tiroidei si nivelurile hormonale.

In plus, multi experti din sanatate considera ca utilizarea excesiva a produselor bogate in aceste chimicale incurajeaza, de fapt, aparitia si dezvoltarea bacteriilor rezistente la tratamentul actibacterian. O alternativa, in acest sens, poate fi sapunul obisnuit.

2. Tigaile de teflon


Fumul toxic eliminat de tigaile de teflon, in urma incalzirii la temperaturi extrem de inalte, poate omori o pasare in doar cateva secunde si poate conduce la aparitia racelii, in cazul oamenilor. 

Chimicalele care se regasesc in materialul din care este confectionat acest tip de tigaie sau oricare alt obiect de gatit rezista pentru o perioada indelungata si poate conduce la: infertilitate, nivel ridicat al colesterolului, inflamarea ficatului si slabirea sistemului imunitar. Prin urmare, o alternativa ar putea fi conferita de acele instrumente care nu sunt confectionate din teflon. Desi sunt mai dificil de curatat, sunt mult mai benefice pentru sanatate.

3. BPA


In ultimii 40 de ani, Bisfenolul A a fost utilizat pentru intarirea plasticului. Potrivit unor studii, peste 90% din oameni au BPA in organismul lor. Ne expunem acestei substante chimice atunci cand mancam produse alimentare ce au fost depozitate in recipiente care contin BPA.

 Pentru a fugi din calea acestei substante, optati pentru recipientele din sticla sau ceramica si evitati incalzirea mancarii, la microunde, in boluri de plastic. De asemenea, alegeti mancarea gatita in casa in locul celei care se gaseste in conserve, pe rafturile din magazine.

4. Perdelele de dus din vinil


Potrivit unui studiu realizat de „Center for Health, Environment & Justice”, mirosul eliminat de perdele de dus din vinil este de 100 de ori mai toxic decat chimicalele eliminate de cortinele de plastic. 

Cele din vinil contin chimicale extrem de nocive, incluzand compusi organici volatili si niveluri ridicate ale ftalatilor. Toate acestea pot conduce la iritatia cailor respiratorii si la dereglarea sistemului nervos central, precum si la migrene. Solutia: cortinele din bumbac, nailon sau poliester.


5. Pesticidele chimice sintetice


Daca pot afecta un parazit, e clar ce pot face organismului uman. Cercetatorii sunt de parere ca acesti pesticizi contribuie la riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer si nu numai. Alternativa: produsele naturale, care pot fi la cel de eficiente in tinerea insectelor la distanta: uleiul de eucalipt cu lamaie, uleiul de tuia sau chiar cojile de citrice.


Sursa: ochiulmintii-vedetot
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts