Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

26 februarie 2017

Remediu natural pentru îmbunătățirea VEDERII și IMUNITĂȚII

Acest macerat simplu din pătrunjel, miere și lămâie este un mijloc simplu de a ne îmbunătăți starea de sănătate, în special a ochilor, a rinichilor și a inimii.




Întărirea vederii și imunității – rețetă naturistă


Ingrediente

100 g de pătrunjel

100 g de miere

 1 lămâie

Preparare

Dacă nu sunteți siguri de sursa pătrunjelului și a lămâii, spălați-le cu o soluție de apă și oțet înainte de a le folosi la rețetă. După ce le-ați spălat bine, tocați-le mărunt (lămâia cu tot cu coajă) și puneți-le într-un borcan. Adăugați mierea de albine și amestecați bine, până la omogenizare.

Puneți capacul, și introduceți recipientul în frigider. Lăsați amestecul la macerat 5-7 zile. După acest interval, se poate începe tratamentul. Se iau câte 3 lingurițe pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Cura durează 3 săptămâni, și se poate relua după o săptămână de pauză.

 Beneficii

Pătrunjelul conține o serie de compuși care susțin retina și alte zone ale ochiului, și îmbunătățesc vederea: antioxidanți, vitamina A, vitamina C, calciu și potasiu.

Pătrunjelul este o sursă bogată de beta-caroten, care stimulează producția de vitamina A în corp. Cercetările au arătat că vitamina A protejează suprafața ochilor.

Pătrunjelul conține și alte carotenoide care oferă și mai multă protecție antioxidantă ochilor, precum luteină și zeaxantină (211 mg).

Potrivit Asociației Americane de Optometrie, acești compuși protejează retina și neutralizează daunele cauzate de radiațiile UV și alți factori din mediu care contribuie la apariția degenerescenței maculare. Luteina și zeaxantina ajută de asemenea la reducerea riscului de cataractă.

Așa cum am menționat anterior, pătrunjelul este o sursă concentrată de vitamina A, care are o importanță deosebită pentru sistemul imunitar, întrucât ajută la producerea de celule albe de sânge. Acestea previn bolile, combat bacteriile și virusurile și inclusiv infecțiile la nivelul ochilor. Beta-carotenul din pătrunjel ajută la menținerea Vitaminei A din corp la un nivel bun.

Pătrunjelul conține și compuși care stimulează urina, ajută la eliminarea infecțiilor bacteriene și a altor impurități din tractul urinar. Grație proprietăților sale diuretice, pătrunjelul previne formarea pietrelor la rinichi.

Acidul folic și vitaminele B din pătrunjel previn riscul de atac de cord și atac vascular cerebral la persoanele cu ateroscleroză sau boli cardiovasculare la cei diabetici.

Contraindicații

Pătrunjelul este contraindicat persoanelor alergice la apiol, persoanelor cu inflamații ale rinichilor, femeilor gravide și persoanelor cu tensiunea mică. Consumat în cantități mari, pătrunjelul poate fi periculos.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts