Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

27 februarie 2017

Omeprazolul este un pansament gastric, ce ne distruge sănătatea!

Omeprazolul este un pansament gastric, ce ne distruge sănătatea! OMEPRAZOLUL este un inhibator al acidului gastric, acid care este extrem de necesar organismului pentru regularizarea digestiei şi eliminarea microbilor.






Oamenii îl folosesc pentru tratarea anumitor boli digestive, însă adevărul este că acest medicament face foarte mult rău. Omeprazolul nu este chiar un protector gastric, deşi cu toţii credeam asta. Acesta tratează gastrita prin formarea unei dependenţe.

Atunci când acest medicament este luat cu regularitate, pentru mai mult de 1 an, afectează absortia de Vitamina B12, ducând la apariţia anemiei, depresiei, demenţei şi afecţiunilor neurologice.

Pericolul din spatele Omeprazolului


Vitamina B12 se află în strânsă legătură cu producţia de celule roşii, în organism. Atunci când organismul începe să aibă probleme cu absorbţia acestei vitamine, declanşează simptome precum oboseala şi epuizarea.

Omeprazolul poate afecta grav sistemul nervos şi sănătatea, în general.


Un alt pericol al utilizării omeprazolului este acela că poate scădea absortia de calciu, ducând la fracturi şi probleme musculare.


Acest protector gastric este asociat cu multe disfuncţii respiratorii, mai ales în rândul bătrânilor. Monica Hidalgo, profesor în cadrul Factultatii de farmacie din Costa Rica spune că avem nevoie de acid gastric, pentru a ne proteja organismul de viruşi şi bacterii. Atunci când consumăm omeprazol, acidul gastric este distrus, făcând loc agentilor toxici.


Un studiu recent, condus în cadrul Institutului Kaiser Permanente din SUA, având ca subiect omeprazolul, a evaluat 26 de pacienţi ce luau o anumită cantitate de omeprazol, zilnic, timp de 2 ani.


Rezultatele sunt terifiante: aceste persoane prezentau un deficit de 65% al vitaminei B12, în comparaţie cu persoanele care nu au folosit niciodată acest medicament.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts