Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

21 februarie 2017

Ceaiul din rompepiedras, remediul ideal pentru pietrele la rinichi

Încă din cele mai vechi timpuri, „Rompepiedras”, sau hrenoasa (Lepidum Latifolium), aşa cum este numită în limbaj popular, a fost folosită pentru tratarea pietrelor la rinichi.





 În spaniolă, „Rompepiedras” înseamnă spărgătoare de pietre, iar numele nu este unul întâmplător: această plantă medicinală sălbatică, specifică zonei amazoniene şi sud-asiatice, poate „dizolva” pietrele la rinichi şi sedimentele, facilitând eliminarea lor.

Alături de tratamentul prescris de un medic nefrolog, ceaiul de rompepiedras te poate ajuta să îţi menţii sănătatea tractului urinar. Descoperă beneficiile acestei plante miraculoase şi află cum să prepari infuzia de rompepiedras, în rândurile următoare!

Chiar dacă nu atinge mai mult de 60 de centimetri înălţime, iar fructele sale au doar 3 mm în diametru, hrenoasa abundă în substanţe benefice pentru sănătate. Fiecare parte a plantei de rompepiedras poate fi folosită pentru proprietăţile sale curative, iar cea mai folosită metodă de administrare o reprezintă ceaiul sau infuziile.

Aproximativ 40 de grame din această plantă, sub formă uscată, trebuie adăugate la un litru de apă clocotită, care se lasă apoi să se răcească şi se strecoară. Gustul ceaiului de hrenoasă poate fi uşor amar, aşa că îl poţi îndulci cu puţină miere sau sirop de agave, pentru a-l face mai uşor de tolerat. 

Pentru tratarea pietrelor la rinichi, specialiştii în medicină alternativă recomandă consumarea a trei căni de ceai de rompepiedras timp de o lună, chiar dacă pietrele au fost deja eliminate. Aceeaşi modalitate de administrare se recomandă şi în cazul celor care suferă de pietre la vezică.

Însă proprietăţile benefice ale plantei de rompepiedras nu se rezumă doar la menţinerea sănătăţii tractului urinar. În medicina tradiţională chineză, plantele de rompepiedras sunt folosite ca un agent hepatoprotector, dar şi pentru ameliorarea durerilor, în special a celor din regiunea abdominală inferioară (precum durerile menstruale sau colicile). Mai mult, ceaiul de hrenoasa reduce febra şi este un diuretic excelent, însă nu ar trebui administrat copiilor sub 5 ani.

Hrenoasa este recomandată şi pentru ameliorarea bolilor venerice, hepatitei, tuberculozei, gripelor şi răcelilor, dar şi a altor infecţii virale şi a anemiei.

Tu ai de gând să încerci acest tratament naturist pentru eliminarea pietrelor la rinichi?

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts