Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

25 februarie 2017

Ceaiul de patrunjel previne CANCERUL , AFECŢIUNILE CEREBRALE şi multe alte afecţiuni

Dintre mirodeniile verzi dăruite de natură, pătrunjelul se distinge prin savoarea şi calităţile lui nutritive, revitalizante şi curative. Îl poţi consuma toată vara pentru fortificarea sistemului imunitar, tratarea răcelilor, sănătatea inimii şi întărirea oaselor, sau pentru problemele digestive.






Pătrunjelul – un complex natural de vitamine şi provitamine, fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor şi clorofilă, este un ingredient perfect pentru curele de detoxifiere şi fortificare a organismului. Ceaiul din pătrunjel are o sumedenie de indicaţii terapeutice pe care vă invităm să le decoperiţi.

1. Ceai de pătrunjel pentru imunitate


Conţinutul senzaţional de fier, vitamina C şi vitamina B12 face ca ceaiul de pătrunhel să distrugă radicalii liberi, să combată dezechilibrele metabolice şi să stimuleze sistemul nervos. Această verdeaţă miraculoasă are de asemenea calitatea de a preveni bolil degenerative, cum este cancerul, afecţiunile cerebrale sau boala Parkinson. O cură cu ceai de pătrunjel restabileşte echilibrul energetic al corpului, stimulând metabolizarea şi asimilarea tuturor nutrienţilor.


2. Ceai de pătrunjel pentru glandă şi sistemul nervos


Vitaminele B din pătrunjel ajută la stimularea şi fortifierea sistemului, la alungarea stărilor de nervozitate, depresie şi iritabilitate. Iodul conţinut este bun pentru funcţionarea glandei tiroide. Ceaiul de pătrunjel reglează în mod natural nivelul estrogenului, deci este minunat pentru femeile aflate la menopauză.

3. Ceai de pătrunjel pentru slăbit şi curăţarea rinichilor


Pentru slăbit, se bea se bea câte o cană de ceai de pătrunjel după fiecare masă, preparat dintr-o legătură de pătrunjel la un litru de apă. Este ideal pentru o mai uşoară digerare a alimentelor, arderea grăsimilor şi eliminarea surplusului de kilograme.

Pentru curăţarea sângelui, detoxifierea tubul digestiv şi a căilor urinare, se foloseşte fiertura de pătrunjel din 2 litri de apă şi un kg de pătrunjel. Se ia câte o lingură în fiecare oră, pe parcursul unei zile.

Pentru eliminarea pietrelor la rinichi, se bea câte un pahar de ceai de pătrunjel pe stomacul gol, timp de 40 de zile. Zeama se prepară dintr-o jumătate de kg de rădăcină de pătrunjel rasă, fiartă într-un litru jumătate de litru de apă, până scade o treime din catitatea de apă inţială.

4. Ceai de pătrunjel pentru păr


Ceaiul de pătrunjel poate fi folosit şi pentru întărirea firului de păr şi înfrumuseţarea podoabei capilare. Este un tonic fabulos care combate căderea părului şi îi redă vitalitatea. Este un produs natural care poate înlocui cu succes şampoanele scumpe din comerţ.

5. Ceai de pătrunjel pentru infertilitate şi impotenţă


Ceaiul de pătrunjel poate fi consumat de către femei pentru creşterea fertilităţii şi pentru ameliorarea durerilor menstruale, iar bărbaţii pentru tratarea sterlităţii şi a impotenţei. Mai mult ajută în aceste cazuri pulberea de seminţe de pătrunjel, administrată câte o jumătate de linguriţă pe zi, timp de 40 de zile. Pătrunjelul combate dezechilibrele produse în organism de pastiele anticoncepţionale şi antibiotice.

6. Ceai de pătrunjel pentru cancer


Frunzele pătrunjelului conţin aminoacizi esenţiali cu rol în combaterea tumorilor canceroase. Le poţi folosi la ceai, la supe sau ciorbe, sau în salate. Acestea previn cancerul la plămân, la ficat, la rinichi sau la gât. Consumat regulat, pătrunjelul poate fi de mare ajutor în tumorile cerebrale.

7. Ceai de pătrunjel pentru picioare umflate


Senzaţia de picioare grele, umflate şi obosite se poate remedia cu ajutorul unui pahar de ceai de pătrunjel pe zi. Potrivit specialiştilor, ceaiul de pătrunjel este mult mai bun şi sigur decât medicamentul furosemid, administrat în aceste cazuri.

Doze zilnice recomandate


Atenţie! Consumat în exces, pătrujelul poate provoca tulburări digestive sau excitare nervoasă.

Adulţii – 200 ml suc sau ceai de pătrunjel pe zi

Copiii – 60 ml suc sau ceai de pătrunjel pe zi

Ceai de pătrunjel – Contraindicaţii şi precauţii


Nu se va consuma în cantităţi mari pe perioada sarcinii sau a alăptării. Se recomandă în acest caz adăugare câtorva frunze în supe sau ciorbe.

La femeile cele gravide poate provoca avort spontan, iar la cele care alăptează, pătrunjelul poate reduce secreţia laptelui matern.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts