Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

25 februarie 2017

Aveţi probleme cu TENSIUNEA OSCILANTĂ? Atunci încercaţi aceste remedii naturale

Uneori, ai tensiunea foarte mare, alteori este normală sau prea mică. Înseamnă că suferi de tensiune oscilantă. Ar trebui să mergi la medic pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat. În plus, puseurile de hipertensiune pot fi prevenite printr-un stil de viață adecvat și anumite remedii naturale.






Chiar și atunci când nu simți că tensiunea oscilantă te afectează prea mult, salturile hipertensive trebuie controlate si prevenite. Cauzele cele mai des întâlnite pentru care ai tensiune oscilantă sunt obezitatea, excesul de sare în dietă, anumite probleme de natură psihologică (emoții puternice, temeri, stres etc.), exercițiile fizice, corelate cu lipsa antrenamentului și alte probleme de sănătate, mesele prea copioase etc. 

Hipotensiunea ocazională poate fi cauzată de lipsa unor nutrienți din corp, sângerări excesive (menstruație, răni, hemoragii interne). Tensiunea arterială oscilantă în care valorile sunt puțin peste sau puțin sub normal nu ar trebui să îngrijoreze, aceasta fiind normală. Însă dacă aceste valori rămân așa pe o perioadă lungă de timp, este bine să consulți un medic.

Schimbări în stilul de viață


Una din metodele cele mai bune pentru a te lupta cu tensiunea oscilantă este să ai o rutină de exerciții fizice, aprobată de doctorul curant. Vei începe să faci un efort fizic moderat, după care vei crește zilnic intensitatea lui până vei ajunge la rutina potrivită pentru tine. 

Orice tip de mișcare e benefic: plimbările, gimnastica, sporturile de echipă, treburile casnice care necesită efort etc. În plus, trebuie făcute câteva schimbări în dietă. 

Elimină carnea de porc, prăjelile, cafeaua, alcoolul, sarea, conservele, murăturile. Tensiunea începe să crească la 15 minute după ce ai băut cafea și continuă să crească și după o oră. Dacă ești fumătoare, medicii te sfătuiesc să te lași.

Alimente de folos


Alimentele care îți fac bine când suferi de tensiune oscilantă sunt: usturoiul, ceapa, prazul, salata verde, sparanghelul, urzica, hreanul, leușteanul, sfecla roșie, mazărea, cartofii, peștele, pâinea integrală, castanele, carnea slabă de pui și cea de proumbel. 

Mai este indicat să consumi grâu, soia și în special secară, încolțite. Consumă țelină rasă sub formă de salată combinată cu morcovi, gulii, ridichi roșii sau negre. Nu adăuga sare. Dintre fructe, cele mai indicate sunt coacăzele, lămâile, vişinele şi merele. În caz de hipotensiune, vitaminele si mineralele ajuta la recuperarea deficitului de fier si vitamina B12.

 Dacă ai fluctuații mari ale tensiunii arteriale atunci când te ridici sau la modificări ale poziției, ar trebui să nu faci mișcări bruște.


Păducelul, calmant pentru cei care au tensiune oscilantă


Atunci când cauza pentru care ai tensiune oscilantă sunt problemele emoționale, preparatele standardizate din flori şi frunze de păducel sunt cel mai indicat tratament. ”Acestea provoacă dilatarea vaselor coronariene. Inhibă aritmiile cardiace și cresc semnificativ fluxul sangvin. S-a demonstrat experimental şi clinic că ajută la descreşterea presiunii sangvine. 

Au și efecte sedative, ceea ce recomandă preparatele din păducel în cazul tensiunii oscilante”, spune dr. farmacit Ovidiu Bojor care recomandă să folosești ”o infuzie preparată dintr-o linguriţă rasă de flori şi frunze de păducel la o cană cu apă. Se bea treptat seara, înainte de culcare, îndulcită cu miere. 

Nu se cunosc contraindicații, efecte secundare sau interacţiuni cu alte medicaniente. Totuși, se recomandă utilizarea cu precauţie în timpul sarcinii şi alăptării”.


Sursa: libertateapentrufemei.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts