Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

16 februarie 2017

ALIMENTUL NR.1 în lume pentru ATAC DE CORD,ATAC CEREBRAL,TENSIUNE MARITA şi COLESTEROL

Printre beneficiile acestui fruct se mai numara si eliberarea de constipatie, dereglari intestinale, probleme de inima, anemie, disfunctii sexuale, diaree, cancer abdominal si multe alte afectiuni.





Acest fruct este foarte bogat in vitamine, minerale si fibre, contine ulei, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru si magneziu care sunt benefice pentru sanatate.

Specialistii in nutritie spun ca un consum zilnic al acestui fruct este necesar pentru a asigura o dieta echilibrata si sanatoasa.

Ati ghicit deja despre ce fruct este vorba?


Curmalele

Oamenii consuma curmale in mai multe feluri: sub forma de pasta, pasta amestecata cu lapte, cu iaurt, pe paine cu unt, pentru a-l face mai delicios.

Iata beneficiile curmalelor, explicate:


In primul rand si foarte important este ca, curmalele sunt usor de digerat si asta ne ajuta sa beneficiem de intreg arsenalul de nutrienti, vitamine si minerale pe care le contine.

Fibrele dietetice din curmale faciliteaza tranzitia deseurilor prin intestin si previne absorbtia colesterolului.

Continutul de fier echilibreaza cantitatea de oxigen din sange iar potasiul controleaza bataile inimii si tensiunea arteriala.

Complexul B din curmale, cum ar fi carotenul, luteina si zeaxantina, se absorb in retina pentru a obtine o filtratie optima a luminii si protejeaza impotriva degenerescentei maculare.

Vitamina A protejeaza ochii, pielea, mucusul si chiar plamanii si cavitatea bucala de aparitia cancerului.

Taninul actioneaza impotriva infectiilor si inflamatiilor prevenind sangerari excesive.

Consumul moderat de curmale poate contribui la o stare buna de sanatate, protejand celulele de radicalii liberi, prevenind un atac cerebral, boli coronariene si protejand colonul, prostata, pancreasul, sanii, plamanii.

Studii recente au aratat ca, curmalele sunt eficiente impotriva cancerului abdominal.

Dupa o perioada de post este recomandata consumarea de curmale deoarece confera senzatia de satietate si ne impiedica sa ne supra-alimentam, tendinta fireasca dupa o perioada de post.

Curmalele sunt poate cel mai bun digestiv care vine in plus cu un aport substantial de nutrienti, minerale si fibre iar toate acestea la un loc sunt revitalizante pentru organism si ne confera un plus de energie. Sporirea energiei o simtim la scurt timp dupa consumarea lor.

Se mai spune deasemenea ca prin consumarea zilnica a cel putin unei curmale, mentine optima starea de functionare a ochilor pe parcursul intregii vieti.

Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa-l distribuiti rudelor si prietenilor dvs.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts