Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

16 februarie 2017

Acest aliment ieftin plin de vitamine și minerale amelioreaza zeci de boli și te ajută să slăbești

Acest aliment ieftin plin de vitamine și minerale amelioreaza zeci de boli și te ajută să slăbești. Consumă-l dimineața pe stomacul gol! Gratie componentelor, drojdia brutarului sau drojdia de bere este o sursa extrordinara de nutrienti.





Drojdia este cu siguranta asociatul oricarei gospodine careia ii place sa prepare diferite tipuri de coca. 

Totusi, stiati ca pe langa scopurile culinare, drojdia este aliatul perfect pentru pastrarea sanatatii si frumusetii pielii, sanatatii unghiilor si parului si mentinerea unui organism sanatos in tot intregul sau?

Drojdia este un grup de ciuperci ce apar in mod natural in aer pe suprafata unor anumite tipuri de fructe. Aceasta contine 16 aminoacizi, 14 minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, cupru etc.) si 17 vitamine (B1, B2, B6, B12 etc).

 Drojdia de bere este folosita pentru prepararea painii si a bauturilor alcoolice. In trecut, drojdia era cunoscuta sub numele de „namol de bere” si era considerata drept un „medicament divin”.

Fiind extrem de bogata in aminoaczi, proteine, minerale si vitamine, drojdia de bere este recomandata si ca supliment natural, in special in cazul persoanelor care sufera de anemii sau care nu sunt rezistente la efort.

Studiile au aratat ca drojdia de bere este indicata in toate afectiunile intestinale si in prevenirea accidentelor survenite in urma administrarii de antibiotice. Consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in singe, aduce la valorile normale tensiunea arteriala si favorizeaza activitatea miocardului.

Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest suplimentalimentar au cu 30% mai putine probleme decit cardiacii care nu il consuma. Drojdia de bere poate fi folosita sub trei forme diferite: capsule sau tablete, sub forma de pudra sau clasicul cub de drojdie.

Drojdia proaspătă se consumă cu miere: la o linguriţă cu drojdie se adaugă două linguriţe cu miere de albine, frecându-se amestecul până când se obţine o pastă omogenă. Doza zilnică pentru un adult este de trei linguriţe cu drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol dimineaţa, la prânz şi seara.
Drojdia uscată se dizolvă, de exemplu, în jumătate de litru de suc de morcovi (extras acasă cu storcătorul electric). Se folosesc două linguriţe cu praf de drojdie uscată, se amestecă bine cu sucul şi se păstrează la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, în trei reprize.


In ce scopuri putem folosi drojdia de bere?


Balonari ale stomacului

Simtiti ca stomacul va e un balon? Asta se intampla probabil pentru ca intestinele va sunt un pic cam lenese. Drojdia este solutia ideal pentru imbunatatirea digestiei. Acest probiotic natural este cel mai bun aliat pentru problemele digestive caci stimuleaza flora intestinala. Puneti putina pudra de drojdie intr-un pahar cu apa calduta si consumati aceasta bautura.

Ingrijirea fetei

Aveti cumva o piele grasa cu aspect uleios? Drojda este exact ceea ce va trebuie! Este ingredientul ideal de care aveti nevoie pentru a va curata fata de excesul de sebum. Pentru un efect mai rapid, este bine sa va pregatiti o masca. A se nota ca drojdia nu se recomanda numai in cazul tenului gras, dar si in cazul tenului uscat. 

Pentru pregatirea mastii trebuie sa amestecati un pliculet de pudra de drojdie sau un cub de drojdie proaspata cu apa calduta si o lasati timp de 30 de minute. Intr-un bol separat, amestecati bine un galbenus de ou cu o lingura de germeni de grau. Combinati apoi acest mix cu drojdia amestecata cu apa calduta si aplicati compozitia pe fata. Lasati masca sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti apoi cu apa calduta.

Lupta impotriva acneei, cosurilor si ridurilor.

Gratie proprietatilor sale antibacteriene, drojdia este recomandata ca tratament regulat impotriva acneei faciale cronice. Dermatologii spun ca o piele care nu este curata este asociata cu o carenta de vitamina B, iar drojdia este cu siguranta foarte bogata in vitamina B. Astfel, drojdia curata si reimprospateaza pielea, o face mai moale si mai matasoasa si are capacitatea de a regenera pielea uscata si deteriorata.Pentru a obtine rezultate pe termen lung, folositi o masca de drojdie si lapte si aplicati-o pe zona afectata de doua ori pe saptamana timp de doua luni. 

Veti avea nevoie de: un cub de drojdie proaspata si trei linguri de lapte. Incalziti laptele la foc mic, adugati cubul de drojdie si amestecati. Aplicati masca, cu o pensula daca aveti la indemana, pe fata si gat si lasati sa actioneze 15 minute. Curatati cu apa calduta, apoi cu apa rece. Este foarte posibil ca acneea sa reapara, dar este normal, pielea se curata de toxine si acestea ies treptat. Aveti rabdare.



Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts