Stiai ca sucul din cartof te scapa de gastrita, vindeca bolile de rinichi si scade nivelul zaharului din sange! Sucul din cartofi este un mare remediu natural pentru a trata gastrita, una dintre cele mai raspandite boli din ziua de azi. Puteti lua o lingura de suc diluat in 100 de ml de apa cu o ora inainte de masa, conform infocs.ro.
In terapia pentru tratamentul ulcerului duodenal, se recomanda un consum zilnic de 50 de ml de suc de cartofi pe stomacul gol, precum si administrarea a 50 de mililitri cu o jumatate de ora inainte de masa de pranz.
Pe langa efectele benefice asupra problemelor de stomac, sucul de cartofi contribuie la reducerea nivelului de zahar din sange si in tratamentul bolilor de plamani.
Preoti budisti sustin ca un consum zilnic a doua pahare de suc de cartofi poate ajuta la tratarea cancerului si a altori boli grave. Eficacitatea acestui remediu in lupta impotriva cancerului este dovedita de numeroase studii stiintifice.
In Japonia, oamenii de stiinta au reusit sa identifice un compus din cartof care s-a dovedit a fi eficient in reducerea cresterii celulelor tumorale la soareci. Sucul de cartofi se regaseste si in celebra terapie Breuss „Impotriva cancerului”.
In ultimul timp, cartofii si-au castigat importanta ca fiind un mijloc semnificativ in lupta cu bolile ficatului si rinichilor, precum si cu bolile de inima, diabet, reumatism si altele.
Consumul de suc de cartofi proaspat este o modalitate foarte buna de a stimula imunitatea si eliminare a durerilor de cap frecvente,cat si ameliorarea durerilor menstruale.
De asemenea, daca va simtiti slabit sau epuizat, un suc dimineata si seara facut dintr-un cartof mediu, un morcov si un mar – va va pune intr-o forma buna pentru aproximativ doua saptamani.
Coaja de cartofi este un mijloc firesc de detoxifiere a organismului, precum si o sursa de mai multe substante nutritive importante, necesare pentru viata si crestere. Daca mancati cartofi necuratati, organismul va include un numar de ingrediente valoroase, cum ar fi carbohidrati, proteine, vitamina C si B6, potasiu, fier, magneziu si zinc.
Este important sa retineti ca vitamina C se pierde prin tratament termic, asta este ceea ce ne face sa promovam un consum al cartofului in starea lui cruda.
Pregatirea sucului:
Prepararea sucului de cartofi proaspat este foarte simpla. In primul rand, se spala cartofii bine, apoi se inlatura partile verzi sau incoltite daca este cazul. Puneti cartofii in storcator si colectati sucul. Intotdeauna sucul trebuie sa fie prospat pentru a fi consumat.
Atentie :
Nu lasati sucul sa stea neconsumat mai mult de 10 minute, intrucat va oxida, si poate deveni periculos pentru consum.
Sfaturi utile :
Pentru un gust mai bun, puteti amesteca sucul de cartofi cu un suc din alte fructe sau legume.