Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

28 ianuarie 2017

Revoluționar în domeniul sănătății! Va fi lansat PANCREASUL ARTIFICIAL! Cum le va schimba viața bolnavilor de diabet

O companie americana promite sa le faca mai usoara viata celor care sufera de diabet de tip unu si sunt dependenti de insulina. Va lansa pe piata, la inceputul anului viitor, pancreasul artificial. Este vorba, de fapt, de un aparat de dimensiunii mici care masoara glicemia si elibereaza insulina in organism.




Alicia a fost diagnosticata cu diabet de tip unu pe cand era copil. Asta inseamna ca pancreasul ei produce foarte putina insulina sau deloc si trebuie sa isi masoare mereu nivelul glicemiei.

Alicia Westner, pacienta: "La inceput nu existau aparate care sa iti masoare glicemia. Ca sa afli nivelul glucozei din sange trebuia sa iti faci un test de urina."

Lucrurile s-au schimbat mult de atunci. Aparatele care masoara nivelul de glucoza in sange sunt tot mai destepte. Iar injectile cu insulina pot fi inlocuite cu o pompa care elibereaza substanta in organism. Autoritatile americane au aprobat recent lansarea pe piata a unui nou dispozitiv menit sa le faca pacientilor viata mai usoara.

Dispozitivul, botezat pancreasul artificial, are marimea unui telefon mobil si comunica cu un senzor, care stabileste glicemia. In functie de aceasta masuratoare, el elibereaza in organism doza necesara de insulina. Utilizatorul trebuie in continuare sa tina evidenta alimentelor consumate.



Puteți citi mai multe pe stirileprotv.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts