Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

13 ianuarie 2017

Planta ce acționează ca un veritabil VACCIN ANTIGRIPAL. Efecte uimitoare în doar 3 zile

Zilnic, sistemul imunitar inactivează mii şi milioane de microbi cu care intrăm în contact. În mod normal, sistemul nostru imunitar are capacitatea de a opri orice agresiune microbiană, cunoscută sau necunoscută. Din păcate, stilul de viaţă modern este cât se poate de neprielnic acestui sistem imunitar, care, pe termen lung, 



se dovedeşte a fi extrem de sensibil la intoxicațiile lente prin alimentaţie, la calitatea îndoielnică a apei de băut, la sedentarism, la stres, la poluarea atmosferică şi la mulţi alţi factori nocivi.

Prin urmare, atunci când ne îmbolnăvim de guturai, de gripă, când facem o infecţie renală sau urinară, o hepatită sau orice altă formă de infecţie, ‘’vina’’ o poartă în primul rând sistemul imunitar, şi nu neapărat microorganismele care produc aceste afecţiuni.

Pentru a ne revigora sistemul imunitar, putem apela la o ‘’armă’’ foarte puternică a naturii: stimulentele imunitare din plante medicinale.

Din această categorie, la loc de cinste se află echinacea, o plantă cu efecte uimitoare de mărire a rezistenţei naturale a organismului la infecţii.



Echinacea – ‘’vaccinul antigripal natural’’


Echinacea este o plantă preluată de către cercetătorii americani din medicina tradiţională a amerindienilor şi, ulterior, de către cei germani, care au descoperit că are efecte uimitoare de mărire a rezistenţei naturale a organismului la infecţii.

Cercetările ştiinţifice au arătat că cele mai spectaculoase rezultate le are în timpul sezonului rece, respectiv, în prevenirea gripei, motiv pentru care specialiştii o mai numesc adesea ‘’ vaccinul antigripal natural”.

În scop terapeutic, cea mai folosită este specia cu flori roşii (Echinacea purpurea), printre cele mai vândute stimulente imunitare de pe mapamond la ora actuală.

Atuurile acestui remediu nu sunt deloc de neglijat:

⇒ acţionează rapid: în doar 3-4 zile apar efectele de mărire a capacităţii de apărare a organismului în faţa infecţiilor;

⇒ are o toxicitate scăzută, fiind indicat şi copiilor;

⇒ poate fi folosit pe termen lung.



Cum se administrează echinacea


Pentru prevenirea îmbolnăvirii, pe termen scurt, cel mai rapid şi simplu mod de administrare este tinctura: se ia 1 linguriţă de tinctură, de 3 ori pe zi, de preferinţă pe stomacul gol, în cură de 10-14 zile; atunci când răceala s-a instalat deja, se iau până la 4 linguriţe pe zi.

Pe termen lung, efecte extraordinare are pulberea de echinacea, mult mai eficientă decât tinctura: se ia o jumătate de linguriţă de pulbere de echinacea (obţinută prin măcinarea plantei cu râşnița electrică de cafea), de 3 ori pe zi, în cure de minimum 2 săptămâni.

O cură de 1 lună cu pulbere de echinacea ajută la eliminarea gradată a infecţiilor persistente şi măreşte rezistenţa la bolile infecţioase.

Citiți continuarea pe topremediinaturiste.ro

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts