Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

25 ianuarie 2017

Paine fara faina ideala pentru cei care doresc sa scape de KILOGRAMELE în plus!

 

Multi dintre noi nu isi pot inchipui o masa buna fara macar o felie de paine. Aceasta este o parte integrala in numeroasele bucatarii de pe mapamond si este o completare ideala pentru supele delicioase, dar si pentru tocane si alte tipuri de mancare.




Totusi, nutritionistii ne avertizeaza de foarte multa vreme in legatura cu consumul de carbohidrati in exces. De ce? Pentru ca ei ne „ajuta” sa castigam fara sa vrem ,dar sa si acumulam grasime in exces in corpul nostru.

Painea este si ea pe lista cu alimente care trebuie consumate cu moderatie. Cu toate ca este cel mai popular aliment, cred ca majoritatea dintre noi cautam alternative mai sanatoase cand dorim sa pierdem in greutate.

Exista vesti bune: putem sa ne bucuram de sandwich-uri fara sa ne simtim vinovati! Exista si paine care nu contine deloc faina!

Ai nevoie de:


3 oua
O jumatate de cana crema de branza
O jumatate de lingura praf de copt
Un varf de cutit de sare
Hartie de copt

Cum o prepari:

Bate albusurile cu putina sare intr-un bol. Separat, in alt bol, amesteca galbenusurile cu crema de branza si cu praful de copt. Dupa aceea, pune albusurile impreuna cu mixtura, fara sa folosesti un tel.

Amestecul ar trebui sa ramana cat de pufos cu putinta. Pune bucati din mixtura pe foaia de copt (le poti rupe din compozitie astfel incat sa semene cu niste rulouri), asezata in prealabil intr-o tava, lasand suficient spatiu intre ele. Introdu-le in cuptorul preincalzit si lasa-le sa se coaca pentru 25 de minute la 150 grade.

Ponturi extra:


Formarea bucatilor de paine nu ar trebui sa iti dea batai de cap. Odata ce formele s-au racit complet,poti sa le transferi intr-un recipient etans si sa le lasi sa se odihneasca peste noapte.

Dimineata urmatoare o sa vezi cum si-au schimbat forma si o sa fii foarte fericit sa observi ca formele tale chiar arata ca o paine.

Poti sa folosesti linistit acest tip de paine pentru a face sandwich-uri sau pentru a le servi langa orice mancare. Poti sa incerci sandwich-uri cu piepit de pui, mozzarella si legume proaspete. Aceasta este combinatia ideala pentru un sandwich natural si gustos. Poti sa folosesti si un sos dulce daca doresti sa iti indulcesti gustarea.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts