Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

28 ianuarie 2017

Mâinile și picioarele reci înseamnă mai mult decât o circulație proastă a sângelui! Semnalele de alarmă pe care le transmite corpul

Mainile si picioarele reci inseamna mult mai mult decat o circulatie proasta a sangelui ! Afla care sunt semnalele de alarma pe care le transmite corpul Stresul poate cauza maini si picioare reci. Stresul creste adrenalina care contracta vasele de sange si slabeste circulatia, ceea ce face ca mainile si picioarele sa devina reci.



Este normal ca mainile si picioarele sa se simta reci in cazul frigului sau la temperaturi scazute deoarece sangele este pompat din inima, iar mainile se afla la distanta de aceasta.

Persistenta mainilor reci sau senzatia de maini reci atunci cand temperaturile nu sunt atat de mici poate fi un semn al unei afectiuni circulatorii, al unei distrugeri vasculare datorata degeraturii sau al unei alte afectiuni sau conditii ce afecteaza arterele, venele, capilarele sau metabolismul. Atunci cand senzatia de maini reci este persistenta este important ca persoana afectata sa fie atenta la toate simptomele pe care le are pentru a le descrie medicului si a putea identifica si trata cauza care le produce.

Daca aveti mainile si picioarele reci de mai mult timp si ati inceput sa va obisnuiti cu aceasta situatie, ar fi bine sa incepeti sa investigati cauza caci nu este, nici pe departe, un simptom normal. Da, este adevarat ca degetele reci sunt destul de intalnite, mai ales in cazul femeilor, dar inainte de a va spune ca este ceva normal, este bine sa va asigurati ca asa este caci exista sansa ca explicatia sa stea in existenta unor afectiuni ale sanatatii foarte serioase.

Anemia

Din cauza mainilor si picioarelor reci, este posibil ca adesea sa va simtiti obositi, extenuati si sa aveti dureri de cap – daca aveti aceste simptome, ar fi cazul sa va faceti cateva analize de sange caci puteti avea o carenta de fier. Fierul este principalul component al hemoglobinei, molecula care transporta oxigenul catre sange, conferindu-i culoarea rosie. Asadar, membrele reci pot fi un semn al anemiei.

Diabet

Daca pe langa faptul ca aveti mainile si picioarele reci mai simtiti si o senzatie de furnicatura in talpile picioarelor, toate acestea pot indica diabetul. Sangele si sistemul nervos pot fi afectate. In plus, este posibil sa simtiti frecvent senzatie de sete, foame, un apetit crescut, dar fara sa pierdeti sau sa luati in greutate. Daca va regasiti in aceasta descriere, va recomandam sa va faceti cateva analize de sange.

Tiroida

Proasta functionare a glandei tiroide are drept efect incetinirea metabolismului care, in final, duce la maini si picioare reci. Simptome ca oboseala cronica, lene, somnolenta constanta, miscari ale corpului lente si dificultatea de a infrunta temperaturile mai ridicate sunt semne evidente ale tulburarii glandei tiroide.

Stresul

Stresul este si el un factor ce poate explica mainile si picioarele reci. Stresul creste adrenalina care contracta vasele de sange si slabeste circulatia, ceea ce face ca mainile si picioarele sa devina reci.

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts