Pentru probleme minore de sanatate poti apela cu incredere la resursele naturale – plante medicinale. Iata ce nu trebuie sa-ti lipsesca din casa vara!
Socul
Din florile acestui arbust (perioada de inflorire este luna iunie) se prepara ceaiuri care ajuta la tratarea reumatismului, detoxifierea organismului, precum si in constipatie.
Macesul
Planta infloreste in lunile de vara, iunie-iulie. Florile sunt mari, de culoare alb-roz, care cresc grupate sau solitare. Toamna, pana in octombrie, se pot culege fructele din care se prepara un ceai fortifiant. Recomandari: raceli si gripe, lipsa poftei de mancare, adjuvant in tratamentul afectiunilor rinichilor (e diuretic) sau ale ficatului (mareste secretia biliara).
Menta
Este un remediu natural deosebit pentru imbunatatirea digestiei, calmarea durerilor de cap. Menta se poate folosi cu succes in tulburarile gastrointestinale si face minuni in cazul indigestiilor si starilor de voma.
Galbenelele
Acestea nu sunt numai plante cu flori decorative. Compresele cu infuzie de galbenele pot fi de folos in cazul iritatiilor pielii produse de vremea calduroasa. Galbenelele infloresc din luna mai pana in septembrie.
Florile de tei
Infloresc in lunile iunie si iulie si parfumul lor minunat genereaza o stare de bine. Ceaiul din flori de tei ajuta la vindecarea racelii si gripei, calmeaza tusea, mareste secretia biliara, combate tulburarile digestive, scade tensiunea arteriala. Este eficient si in migrene, spasme abdominale si febra musculara. Datorita efectelor sale sedative, este indicat in insomnie, stari de nervozitate si suprasolicitare intelectuala.