Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

7 ianuarie 2017

Fructul care previne formarea cheagurilor de sânge şi reduce riscul de accident vascular cerebral

Este cunoscut faptul că fructele și legume sunt bogate în minerale, vitamine, nutrienți de care organismul are nevoie, dar și multe proteine. Unul dintre fructele minune de care ne putem bucura este litchi, care are cu 40% mai multă vitamina C decât o portocală și luptă împotriva mai multor boli.



Fructul tropical litchi nu este cunoscut în România, însă este foarte sănătos, nu costă mult și poate fi cumpărat chiar din piețele noastre. Fructul litchi mai este cunoscut și ca un simbol de romantism și iubire chiar din cele mai vechi timpuri, iar împărații îl consumau de fiecare dată când se întâlneau cu iubitele lor.

Conform studiilor, litchi previne apariția cancerului, în special apariția cancerului la sân, iar asta datorită conținutului ridicat de flavonoide.

Acest fruct minune originar din Asia, care seamănă cu o căpșună sau o zmeură, este bogat în vitamina C, luptă împotriva bolilor de inimă, crește imunitatea, reface pielea și țesuturile afectate și întărește oasele.

De altfel, litchi este bogat în fosfor, calciu, magneziu și proteine. Litchi activează dopamina în creier, conține un nivel ridicat de beta caroten, chiar mai mare decât morcovii, are proprietăți diuretice și digestive, conține acizi grași și multe alte vitamine, dar, mai ales, previne formarea cheagurilor de sange, deteriorarilor severe ale celulelor și reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale cu până la 50%. Litchi este bogat în carbohidrați și fibre de care organismul uman are nevoie, scrie elli.ro.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts