Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

7 ianuarie 2017

Foarte gustos! Clătite cu brânză de vaci și smântână la cuptor

Cine nu adoră clătitele? Sunt foarte ușor de făcut, sunt delicioase, pot fi umplute cu orice îți place sau orice ai în casă. Poți face clătite umplute cu tot felul de ingrediente, astfel poți obține clătite ca aperitiv sau clătite ca desert. Astăzi vorbim de clătite cu brânză de vaci și smântână la cuptor, o rețetă foarte gustoasă.



Un desert bun și gata oricând. Nu ai nevoie de ingrediente speciale și merge perfect cu brânză și smântână proaspete de vaci.

Ingrediente Clătite cu brânză de vaci și smântână la cuptor:

Pentru alaut clătite:

– 12 linguri de făină

– apă / apă minerală / lapte 1 cană jumătate sau cât să fie o compoziție smântânoasă

– 2 ouă

Pentru crema de brânză de vaci:

– 500 de grame de brânză de vaci proaspătă

– 2 ouă potrivite

– 6 linguri de zahăr

– 2 plicuri de zahăr vanilat

– stafide

Pentru ornat:

– 250 de grame de smântână

– 4 linguri de zahăr

– 2 plicuri de zahăr vanilat

Mod de preparare Clătite cu brânză de vaci și smântână la cuptor:

Aluatul pentru clătite se face amestecând bine ingredientele. Se poate pune zahăr sau scorțișoară sau ce mai vreți, în funcție de gusturi. Se prăjesc cu atenție în tigaie de teflon unsă cu ulei. Se pot face și fără ulei dacă nu se prind. Ar trebui să iasă cam 8 bucăți.

Crema de brânză se prepară amestecând ingredientele. Stafidele se pot ține înainte în rom sau lichior, asta pentru cine doreșteo aromă specială la clătite. Merg puse și simple, ies la fel de bune. Se amestecă bine până se face o pastă omogenă.

Se adaugă cam 2-3 linguri de umplutură la fiecare clătită, care nu se rulează normal. Se împăturește în patru sau se rulează foarte larg și se prind marginile. Apoi se pun în tavă sau într-un vas de jenna și se bagă la cuptor pentru 20 de minute. Ideal este ca clătitele să fie așezate ușor una peste alta sau foarte apropiate. Smântâna se freacă bine cu zahărul tos și cel vanilat. Dacă este prea gros se mai pune puțin lapte. Se pune peste clătite și se bagă tava în cuptor. Se servesc calde. Sunt un deliciu, spor la treabă și poftă bună!


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts