Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

7 ianuarie 2017

După ce vei citi ASTA nu vei mai arunca niciodată COJILE DE NUCI. Iată la ce sunt bune

Cojile de nuci, verzi sau uscate, au un rol benefic asupra organismului uman. La fel de bune sunt miezul şi frunzele. Dacă unele dintre aceste calităţi terapeutice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, alte proprietăţi ale cojilor de nuca au ieşit la iveală abia în ultimii ani, după cercetări de laborator minuţioase.



Cojile de nuca au efecte antilalergice, antiinflamatoare, antifungice, bactericide, dezinfectante şi antiseptice gastro-intestinale sau renale, depurative, hipoglicemiante, hipotensive, tonic-amare, vermifuge, cicatrizante, emoliente, sunt stimulente pentru tiroidă şi calmante.

Ceaiul din coji de nuci este indicat şi persoanelor au avitaminoze, ajută la curăţarea sângeluiîngroşat, la întărirea stomacului, îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi tranzitului intestinal, la tratarea incontinentei urinare (miez de nuca prăjit, fără ulei) sau a infecţiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.

Persoanele care o lipsa de calciu, pot recurge la varianta consumului constant al unui decoct din coji de nuci. Este indicat consumul zilnic a minim 500 ml.

Dacă aveţi vinişoare sau varice, acestea se pot vindecă prin frecţii uşoare sau aplicarea de comprese cu macerat din coajă verde de nuca.

Cum se prepară maceratul? Se umple un borcan cu coji verzi sau uscate, tăiate mărunt sau tocate. Se adaugă oţet de mere, se lasă la macerat trei săptămâni, apoi se strecoară. Seaplică local.


Macerat de nuci pentru curăţarea sângelui


Se toacă mărunt coajă de la 15 nuci uscate, se pun la macerat timp de 75-80 zile, în 500 ml alcool pur. Se strecoară. Se ia câte o lingură de macerat dimineaţă, pe stomacul gol, pentru curăţarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.


Macerat sau decoct din coji de nuca pentru tuşe


Se pisează mărunt patru nuci verzi, cu tot cu coajă sau patru linguri de coji uscate şi se pun la fiert, timp de 15 minute, în două căni de apă, la foc mic. Se strecoară, se lasă larăcit şi seadaugă o lingură de miere.


Se poate adaugă o cantitate egală de infuzie din flori se şoc.


Se ia câte o lingură din acest preparat de trei ori pe zi timp de o săptămâna sau până ladispariţia tusei.
Decoctul se prepară dintr-o mâna de coji de nuca la două căni cu apă. Se fierbe timp de zece minute, se strecoară, se lasă la răcit. Se bea neîndulcit sau se poate adaugă o linguriţă de miere.


Ceai din coji de nuca pentru ulcer sau alte afecţiuni ale stomacului


Se prepară o infuzie din membranele uscate (pereţii interni care despart miezul) a patru nuci şi o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat o ora, apoi se strecoară şi se ia câte o lingură dimineaţă, pe stomacul gol.



Afecţiuni digestive, diabet, hipertensiune


Se prepară o tinctura din membranele uscate ale nucilor, care se toacă mărunt şi se pun într-un borcan de 500 ml. Se umple borcanul cu alcool pur şi se lasă la macerat 21 de zile. Sestrecoară, se pune într-o sticluţa de culoare închisă, se păstrează într-un loc răcoros. Se ia câte o lingură, diluată într-un pahar cu apă, cu jumătate de ora înainte de masă.


Oboseală, imunitate scăzută


Se prepară un sirop din doi pumni de coji verzi tocate mărunt şi un litru de apă, care se pun la fiert, timp de zece minute, împreună cu câteva cuişoare. Se strecoară, se lasă larăcit şi seadaugă 500 grame – 750 grame de miere. Se păstrează la rece, în sticle închise la culoare. Seia câte o linguriţă de sirop, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oraînainte de masă.


Hipotiroidie, guţă, eczeme, detoxifiere


Se prepară un macerat din coji de nuca tocate mărunt şi alcool. Se pun cojile într-un borcan, câtsă îl umple pe sfert, apoi se adaugă alcool pur. Se lasă două săptămâni la macerat, apoi sestrecoară. Tinctura se administrează intern sau extern, sub formă de frecţii, pentru micoze, eczeme sau reumatism.

Nucile sunt recomandate în anemii, fie consumate că atare, fie sub formă de decoct.
Durerile de cap pot fi ameliorate cu un amestec format din miezul a zece nuci verzi, măcinate, o lingură de miere şi un pahar de suc natural.

De asemenea, coajă de nuca verde poate fi folosită că tratament împotriva negilor. Timp de o săptămâna, se freacă zonele în care sunt prezenţi negii, cu coajă verde în care sunt învelite nucile.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts