Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

28 ianuarie 2017

Cea mai bună modalitate de a depozita cartofii astfel încât să nu mai încolțească!

Sunt versatili si deliciosi. Ne plac cartofii copti, cartofii taranesti si chiar si cei gratinati. Minunate sunt si omletele cu cartofi, iar placintele cu cartofi se numara printre preferatele noastre. Sunt hranitori si in acelasi timp ieftini si de aceea au devenit unele dintre cele mai populare alimente din lume.



Si pentru ca nu ne-am imagina lumea fara minunatii cartofi, ne-am apucat sa invatam mai multe despre ei. Astfel, am descoperit cea mai buna modalitate de a-i depozita pentru a ramane proaspeti si buni de mancat mai mult timp. Iata cum se pastreaza cartofii corect.

Ati facut cumparaturile si ati luat si cateva kilograme de cartofi? Nu-i spalati si nu ii puneti la frigider! Daca vi se pare ca sunt umezi, stergeti-i cu prosoape de hartie. Cartofii se depoziteaza cel mai bine in pungi de hartie cerata, inchise la culoare. Ideal este ca pungile cu cartofi sa fie depozitate intr-o zona intunecata a casei voastre, departe de aragaz, la o temperatura de aproximativ 10-12 grade Celsius.

Daca nu dispuneti de un beci, puteti aseza cartofii intr-o debara ceva mai racoroasa. Astfel, ei se vor pastra mai bine si nu vor mai incolti rapid. Cartofii maturi sau vechi, cum le mai spunem noi, se pastreaza mai bine decat cei noi datorita cojii mai groase.

Voi ce alte trucuri de depozitare a alimentelor mai cunoasteti? Impartasiti-le cu noi!

Sursa: gustos.ro

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts