Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

3 ianuarie 2017

Ce se întâmplă după 30 de minute dacă torni bicarbonat de sodiu în pat. Te gândeai la asta?

Nu numai asternuturile de pat trebuie sa fie proaspete si curate, ci si salteaua. In acest articol va vom impartasi cateva secrete de curatare a spatiului in care dormiti astfel incat sa va odihniti fara ca nimic sa va deranjeze. Cu totii transpiram pe timpul noptii, este firesc. In plus, o mare parte din timp, atunci cand suntem acasa, ni-l petrecem intinsi in pat.



Suntem convinsi ca v-ati gandit de multe ori sa va curatati salteaua odata cu asternuturile, dar v-ati lasat pagubasi cand ati vazut cat de dificil este sa scoateti husa saltelei. Totusi, salteaua trebuie si ea curatata caci de-a lungul timpului se poate pata, prafui, poate avea acarieni si asa mai departe. Salteaua trebuie si ea curatata, mai ales pentru sanatatea voastra.

Nu va faceti, insa, griji, mai jos ve prezentam cateva sfaturi de pastrare si de curatare a saltelei care va vor fi cu siguranta de mare ajutor.


1. Re-improspatarea saltelei


Asa cum spuneam mai sus, cu totii transpiram pe timpul noptii si salteaua, dupa un timp, incepe sa prinda un miros specific.

Pentru a scapa de acest miros trebuie numai sa imprastiati bicarbonat de sodiu pe saltea, sa lasati sa actioneze 30 de minute si apoi sa o aspirati. Bicarbonatul de sodiu este un deodorizant natural si daca veti pune si ulei esential, cu aroma voastra favorita, va garantam ca salteaua va prinde un miros foarte placut.


2. Indepartarea petelor


Pentru a scoate petele de pe saltea aveti nevoie de o carpa umeda, sa pulverizati putin bicarbonat de sodiupe pata si apoi, prin miscari circulare sa frecati regiunea cu pata. Petele mai proaspete se pot indeparta mai usor si daca preparati un amestec de sare, apa si bicarbonat de sodiu in cantitati egale. Puneti acest amestec pe zona murdara, lasati sa actioneze 30 de minute si apoi frecati usor. Curatati cu o carpa umeda.


3. Curatatul cu aburi


Pentru curatarea saltelei cu aburi trebuie sa acoperiti salteaua cu aburi care vor indeparta acarienii si vor scoate praful din interiorul acesteia. Pentru curatul saltelei cu aburi este bine sa contactati un specialist caci ei au instrumentele necesare si stiu exact ceea ce au de facut.

Atle sfaturi utile:

– Intoarceti salteaua de o parte pe cealalta din cand in cand
– Nu udati salteaua, nu trebuie sa se imbibe apa in ea, pentru curatare folositi doar o carpa umeda
– Uscati salteaua cu foehnul


Cum scapati de gandaceii din pat?


Nu trebuie sa fie un proces anevoios. Va recomandam sa vizionati clipuletul de mai jos pentru a afla mai multe. Puteti contacta si un specialist daca veti considera ca nu va veti descurca singuri.
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts