Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

16 ianuarie 2017

Bea un pahar de apă caldă pe stomacul gol în fiecare dimineață! Sigur nu te-ai gândit la acest motiv!

Mulți dintre voi, probabil, bea o ceașcă de cafea fierbinte în dimineața, sau un pahar cu apă rece. Cu toate acestea, ambele practici nu pot să vă aducă beneficii la fel de multe ca un pahar cu apă caldă. Și anume, Ayurveda promovează consumul de dimineață de un pahar de apă caldă, ca o modalitate de a simti beneficii extreme pentru sanatatea ta.



 Acest obicei este capabil să stimuleaze metabolismul și sistemul digestiv.

Și asta nu este tot. Vom dezvălui acum 6 motive pentru care ar trebui să bei apă caldă în dimineața:


Ameliorează durerea


Acest obicei este considerat a fi cel mai puternic tratament naturist în cazul durerii și crampelor menstruale. Apa calda imbunatateste circulatia capilara si ofera relaxare la muschi, asa ca va alina durerea si slabi muschii abdominali.
Din cauza acestor proprietăți, în afara crampelor menstruale, consumul de apă caldă poate oferi beneficii în cazul tuturor tipurilor de crampelor.



Aceasta stimulează metabolismul


În cazul unei dureri de stomac, tot ce trebuie să faci este să bea un pahar de apă caldă pe stomacul gol. Acest lucru va stimula metabolismul și va declanșa funcționarea normală a corpului, astfel încât durerea va dispărea.


Imbunătăţeşte circulația


Obiceiul de a consuma un pahar cu apa calda inainte de masa va stimula eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism, ceea ce va spori circulația.



Slăbire


apă caldă ridică temperatura corpului și accelerează organismul, asa ca va arde mai multe calorii. Mai mult decât atât, consumul de apă caldă va îmbunătăți funcția rinichilor și a tuturor organelor de excreție. Toate acestea vor duce la o pierdere semnificativă în greutate.



Accelereaza tranzitul intestinal


Băutul de un pahar de apă caldă în dimineața poate ajuta in constipatie. Apa, la fel ca și alte lichide, ajuta la îmbunătățire tranzitului intestinal.


Decelerează procesul de îmbătrânire


Toți oamenii, și mai ales femeile, sunt îngroziți de îmbătrânirea prematură. Interesant este faptul că acesta poate fi prevenit prin consumul de apă! Apa incetineste procesul de imbatranire si promoveaza elasticitatea pielii.

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts