Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

13 ianuarie 2017

Aveți simptomul de fiere leneșă? Iată patru leacuri naturale ce vă pot ajuta

Bila sau fierea leneşă se traduce prin incapacitatea veziculei biliare de a se contracta şi a elimina secreţia de bilă. Dischinezia biliară sau fierea leneşă se caracterizează prin următoarele simptome:dureri în partea dreaptă a abdomenului – există cazuri în care se ajunge de la o simplă jenă până la colici puternice;



gust amar;
senzaţie de greaţă;
meteorism abdominal;
vărsături biliare;
migrenă;
vertij.

Ficatul are un rol important în sistemul digestiv, fiind cel care produce bilă şi care face, astfel, posibilă digerarea grăsimilor din alimentaţie.

Astfel spus, dacă ficatul nu secretă bilă în cantitate suficientă, mai exact, dacă aveţi bilă sau fiere leneşă, veţi avea şi digestia lentă.

Din fericire, natura are leac şi pentru astfel de probleme:


Rădăcină de pătrunjel


Se ia 1 kilogram de rădăcină de pătrunjel, se spală bine şi se fierbe în 2 litri de apă, până când lichidul scade la 1 litru.

♣ Din conţinutul rămas se bea câte 1 păhărel, pe stomacul gol, dimineaţa şi seara, până la terminarea preparatului. La nevoie, reţeta se poate repeta în aceleaşi condiţii.

În timpul tratamentului, se recomandă aplicarea unui prosop înmuiat în ceai fierbinte de muşeţel care se menţine cât mai cald pe partea afectată.


Suc de ridiche neagră


În acest caz, se urmează o cură cu suc de ridichi care durează 6 săptămâni. Sucul (legumele se dau prin răzătoare, iar sucul se stoarce prin tifon) se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, astfel:

⇒ Săptămâna I – 100 ml;

⇒ Săptămâna a II-a – 200 ml;

⇒ Săptămâna a III-a şi săptămâna a IV-a – 300 ml;

⇒ Săptămâna a V-a – 200 ml;

⇒ Saptamama a VI-a – 100 ml.
Ridichea neagra, leac pentru fiere lenesa



Un prim simptom al efectului pozitiv al acestei cure constă în creşterea poftei de mâncare şi dispariţia grețurilor, a gustului amar din gură şi a durerilor sub coastă.



Precauţii, contraindicaţii


Pentru a fi siguri că aţi scăpat de pietrele biliare, este bine să faceţi un control ecografic. Tratamentul nu este recomandat dacă suferiţi de ulcer sau inflamaţii stomacale şi intestinale.

Citiți continuarea pe topremediinaturiste.ro

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts