Alcoolul natural, în cantităţi mici, administrat la masă, poate fi util ca tonic sau pentru stimularea digestiei. Pe de altă parte, consumat în exces, alcoolul este toxic pentru ficat, creier şi nervi, inimă şi vase de sânge.
Alcoolismul ca boală
Se poate vorbi despre alcoholism ca boală când organismul este incapabil să mai elimine efectele unei doze de alcool ingerate, apărând pofta de nestăpânit de a bea din nou.
Alcoolicii cronici nu pot trăi dacă simt că nu au alcool în sânge, semn că viciul a pus stăpânire pe viaţa lor prezentă.
Consumul prelungit de alcool în cantităţi mari şi consumul abuziv pentru o scurtă durată au numeroase efecte nocive asupra sănătăţii:
Boală hepatică cronică
Infertilitate
Cancer
Anxietate şi depresie
Simptome de sevraj
Pierderi de memorie
Leziuni cerebrale provocate de abuzul de alcool
Elixir cu pătrunjel contra alcoolismului
Remediul reduce nevoia de alcool, înlătură unele sechele hepatice şi nervoase ale alcoolismului, dând chiar o intoleranţă la acest drog.
Mod de preparare
Într-un litru de apă se pun 4 rădăcini de pătrunjel, coaja de la 1 lămâie şi coaja de la 1 grapefruit. Tot acest amestec se fierbe până scade la jumătate, se îndepărtează de pe foc şi se adaugă 2 linguri de seminţe de pătrunjel. Se scoperă, se lasă să se răcească, după care se filtrează. Se păstrează la frigider.
Administrare
Se ia câte 1 lingură din acest preparat, de 4 ori pe zi, până la epuizarea întregii cantităţi.
Frunze de pătrunjel
Ca paleativ contra intoxicaţiei alcoolice acute (beţiei) şi a urmărilor ei, se consumă mari cantităţi de frunze de pătrunjel (1-2 legături) care se mestecă bine, înainte de înghiţire.
Uleiul volatil din pătrunjelul verde este un puternic stimulent al sistemului nervos central, care va fi mai puţin afectat de efectele alcoolului. Totodată, pătrunjelul este un protector şi un stimulent al ficatului, contribuind şi la o mai rapidă eliminare a alcoolului din organism.
Citiți mai multe pe topremediinaturiste.ro