Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

30 decembrie 2016

Știați că puteți obține 9 litri de suc din doar 4 portocale? Aflați cum se prepară în rețeta ce urmează

Dacă vă place sucul de portocale, atunci trebuie să încercați neapărat această rețetă uimitoare. Din doar 4 ingrediente veți obține tocmai 9 litri de suc delicios, care nu se deosebește de cel din magazine. Rețeta este foarte simplă, ingredientele naturale, iar în final obțineți un produs perfect, fără resturi, întrucât din acestea puteți prepara un jeleu gustos de portocale. Încercați rețeta și o să vă convingeți de rezultatul uluitor!




Ingrediente necesare:
4 portocale
3 l de apă fiartă rece + 6 l de apă
1 kg de zahăr
30 g de sare de lămâie

Mod de preparare

Spălați portocalele și turnați deasupra apă clocotită (pentru a înlătura ceara și gustul amar). Uscați-le bine și dați-le la congelator pentru 2 ore, cel mai bine peste noapte. Tăiați portocalele și dați-le prin mașina de tocat.
Turnați 3 l de apă rece peste masa obținută și lăsați să stea timp de aproximativ 20 minute.
Strecurați amestecul prin strecurătoare (ca să înlăturați particulele mari), apoi strecurați printr-o sită fină sau prin tifon, pliat în 5-6 straturi. Dacă veți strecura direct prin tifon, atunci particulele mari vor astupa gaura și va fi dificil de filtrat sucul.

Mai multe citiți pe Bucătarul.tv

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts