Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

5 decembrie 2016

Scapă de durerile și infecțiile de urechi în mod natural!

Infectiile la urechi provoaca o durere ascutita, intensa sau patrunzatoare. S-ar putea sa le detectati dintr-o data, sau sa va luptati penrtu a descoperi motivul pentru care copilul va plange si va sparge timpanele. Infectiile de urechi sunt intotdeauna o problema dureroasa si neplacuta, care de multe ori ne face sa incercam orice gasim in dulapul cu medicamente, chiar si antibiotice, pentru a reusi sa calmam durerea si disconfortul.


Cu toate astea, nu trebuie sa folosesti antibiotice pentru a calma durerile de urechi, deoarece le poti trata complet natural.

Cele mai noi orientari de la AAP sunt ca urechea trebuie tratata prin concentrarea asupra managementul durerii, in locul utilizarii de antibiotice. In cele mai multe cazuri, infectiile de urechi dispar singure, iar antibioticele nu duc decat la dezvoltarea rezistentei infectiilor la antibiotice.

Cea mai frecventa cauza a durerilor de urechi include cariile, amigdalita, infectii ale sinusurilor si macinarea dintilor. Cele mai frecvente infectii sunt otita medie sau AOM (este manifestata prin infectarea si inflamarea urechii medii)

Durerea este cauzata de captivarea fluidului in spatele timpanului. Simptomele cele mai frecvente implica febra, pierderea usoara a auzului, dureri de urechi, sau senzatie de rau. In cazul copiilor mici si sugari, s-ar putea sa detectati acest lucru daca sunt nelinistiti si ii trageti de urechi.

Acestea sunt primele 10 remedii naturale pentru durerea de ureche:

Ceapa

Taiati ceapa in jumate si puneti-o peste urechea afectata. Puteti incalzi ceapa si sa o puneti in ureche. Puteti de asemenea sa o puneti si in ureche, si sa infasurati urechea intr-o bucata de material calda. Pastrati compresa cu ceapa timp de 10-15 minute, sau pana se raceste. Mai mult de atat, puteti stoarce sucul de ceapa si sa il incalziti. Apoi, aplicati cateva picaturi in ureche.

Apa oxigenata

Inmuiati o bucata de vata in apa oxigenata si picurati cativa stropi in urechea afectata. Acest lucru va disloca resturile ca sa puteti iriga zona cu apa calda dupa aceea.

Ulei de arbore de ceai

Aplicati cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in ureche

Usturoi

Proprietatile antibiotice si analgezice ale usturoiului pot calma eficient infectia urechii. Adaugati o lingurita de usturoi si 2 linguri de ulei si incalziti amestecul. Aplicati 2-3 picaturi in urechea afectata.

Otet de mere

Aplicati cateva picaturi de otet de mere in ureche si lasati-l sa actioneze timp de un minut. Repetati dupa 12 ore.

Ghimbir

Ghimbirul are proprietati puternice de calmare a durerilor de urechi. Aplicati cateva picaturi de suc de ghimbir in ureche. De asemenea, puteti incalzi ¼ de cana de ulei de susan cu o lingur de radacina de ghimbir proaspata si sa aplicati amestecul in jurul urechii dureroase.

Piciorul caprei

Aceasta este una dintre cele mai eficiente remedii in cazul unei dureri de ureche. Ar trebui sa incalziti 3 linguri de ulei de susan si sa adaugati o lingurita de ulei de piciorul caprei. Apoi, puneti 4-5 picaturi de ulei cald in ureche.

Caldura

Puteti folosi apa calda pentru a trata durerea de ureche, sau puteti pregati impachetari calde care sa le aplicati pe ureche. Puneti popcor sau orez intr-o soseta veche, legati-o bine si incalziti-o usor. Apoi tineti impachetarea la ureche.

Busuioc

Busuiocul are proprietati anti-inflamatorii, deci ar trebui sa extrageti sucul din mai multe frunze de busuioc zdrobite si sa aplicati cateva picaturi in ureche.

Ulei de masline

Uleiul de masline poate fi folosit ca lubrifiant si ofera alinare rapida. De asemenea, puteti opri senzatia trepidanta din interiorul urechii cu ajutorul acesteia. Incalziti-l putin si aplicati cateva picaturi in canalul urechii.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts