Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

3 decembrie 2016

Pregătește ceva special pentru cei dragi: Bomboane Rafaello!

Chiar dacă unii dintre voi nu ţineţi post în această perioadă, cu siguranţă nu veţi putea rezista tentaţiei de a pregăti acest desert delicios. Reţeta pentru acest desert minunat, bomboane Rafaello făcute în casă, este una simplă şi uşor de pregătit. Iată de ce vom avea nevoi:


– 400 grame lapte de cocos (gras), pe care îl găsiţi în magazinele mai mari

– 2 linguri zahăr pudră

– 1/2 linguriţă zahăr vanilat

– 100 grame fulgi de migdale

– 80 grame fulgi de cocos

– o esență de vanilie

– fulgi de cocos pentru topping

Înainte de toate, laptele de cocos trebuie să stea la frigider ore bune, fiind de preferat să îl lăsaţi chiar peste noapte. După ce scoateţi conserva cu lapte de cocos de la rece, întoarceţi-o cu fundul în sus, după care o deschideţi uşor. Pentru acest desert de post nu veţi avea nevoie de lichidul formatla fund, aşa că puteţi să-l daţi deoparte.

Începeţi să pisaţi fulgii de migdale într-un bol, iar într-un altul puneţi laptele de cocos, peste care adăugaţi zahărul pudră şi cel vanilat, după care amestecaţi uşor cu o furculiţă.

Încorporaţi în amestec fulgii de cocos şi pe cei de migdale, după care amestecaţi iarăşi. După ce fulgii au fost încorporaţi bine, începeţi să faceţi bile din compoziţia rezultată, iar pe o farfurie curată şi uscată presăraţi restul de fulgi de cocos, după care tăvăliţi formele sferice.

Se pot mânca pe loc sau se pot depozita în frigider, într-o cutie închisă bine.

Poftă bună!
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts