Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

5 decembrie 2016

Omoară bacteriile GRIPEI cu acest amestec NATURAL recomandat de specialistul american Paul Scherman

Există peste două sute de viruşi respiratorii ce pot provoca şi gripe. Virusul gripal contaminează milioane de oameni în fiecare an, iar medicamentele recomandate pentru răceală şi tuse ameliorează, în cel mai bun caz, simptomele, însă nu reduc durata bolii.


Pe de altă parte, din ingrediente naturale ne putem pregăti mâncăruri sănătoase ce ne întăresc sistemul imunitar ne informează 
topremediinaturiste.ro

Amestecul care omoară bacteriile gripei

Profesorul Paul Scherman, de la Cornell University, Connecticut, ne îndeamnă să mâncăm zilnic, în anotimpul de iarnă, nucşoară, ceapă şi usturoi. Cantitatea nu are importanță, ci doar faptul ca cele trei arome să fie proaspete şi să fie mâncate împreună, adăugate la o supă sau un sos de tomate.

Un amestec de nucşoară, ceapă şi usturoi, tipic pentru bucătăria italiană, omoară bacteriile gripei, afirmă specialistul. Iată reţeta:

Ingrediente

400 gr. roşii (pot să fie şi din conservă)

1 ardei iute

10 măsline negre

1 lingură de untdelemn de măsline

sare marină

1 ceapă

2 căţei de usturoi

5 linguriţe de nucşoară rasă

2 linguri de smântână


Roşiile se curăță de coajă şi de seminţe, iar ardeii de nervurile interioare şi semințe. Se introduce totul în blender şi se pasează.

În continuare, măslinelor li se scot sâmburii şi se taie mărunt. Uleiul se amestecă cu măslinele tocate şi cu piureul din roşii şi ardei. Se adaugă sare după gust, ceapa tocată mărunt şi usturoiul ras. La final, se adaugă nucşoara. Amestecul se serveşte rece, nefiert, cu 2-3 linguri de smântână naturală.

Ceapa şi usturoiul: cele două legume ne oferă mai mult de zece compuşi antiseptici cu spectru larg şi tot atâtea substanţe ce sprijină capacitatea naturală de apărare a organismului.

Nucşoara: acţionează în mai multe moduri, stimulând astfel starea generală de sănătate a organismului.

Ardeiul iute: pune circulaţia în mişcare, încălzeşte corpul, distruge rapid germenii infecţioşi din zona gâtului, desfundă nasul şi uşurează respiraţia.

Uleiul de măsline: este antiinflamator şi atimicrobian, interacţionând cu proteina din particulele virale şi oprind acţiunea acestora.

Bine de ştiut

⇒ Atât virusul răcelii, cât şi cel al gripei, sunt extrem de rezistente – virusul gripei poate rezista pe suprafeţe până la 2 zile, iar virusul răcelii poate rezista până la 7 zile.

⇒ Curăţaţi şi dezinfectați suprafeţele cu regularitate, mai ales suprafeţele atinse frecvent cu mâinile (mânere, robineţi, suprafeţe de lucru din bucătărie). Acoperiţi-vă gura şi nasul cu un şerveţel atunci când tuşiţi sau strănutaţi. Aruncaţi şerveţelele folosite la coşul de gunoi şi spălaţi-vă bine pe mâini după aceea.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts