Măslinul este unul dintre cele mai populare vegetale din întreaga lume și este menționat în Biblie de mii de ori. Însă un lucru pe care multă lume nu-l cunoaște e că frunzele de măslin au cele mai puternice proprietăți vindecătoare și combat pneumonia, gonoreea, tuberculoza, gripa, meningita, herpesul, hepatita B și multe alte boli, datorită conținutului de oleuropeină.
De asemenea reprezinta un bun cicatrizant în urma operațiilor dar tratează și infecțiile urinare. Frunzele de măslin previn infecțiile fungice.
Îți poți prepara ceai din frunze de măslin, un leac eficient împotriva unor boli precum: pneumonia, gonoreea, tuberculoza, gripa, arteroscleroza, botulismul, malaria, ulcerul stomacal, infecții ale tractului urinar și encefalita.
Consumul de frunze de măslin ajută la refacerea întregului sistem imunitar încărcând în același timp, cu energie, organismul supus unor traume precum chimioterapia. Frunzele de măslin au proprietăți atât de curative deoarece conțin substanțe active antivirale, antifungice cu ajutorul cărora pot trata complet un număr mare de boli.
Rețetă ceai de frunze de măslin:
Ingrediente:
– 15-20 frunze uscate, e măslin
– 2-3 dl apă fiartă
Puneți frunzele în apa fiartă și lăsați-le la foc pentru încă 2-3 minute.
Mențineți la infuzat pentru încă 10 minute și scoteți-le.
Puteți consuma ceaiul rece sau cald; puteți adăuga miere sau lămâie, după gust.
Acest ceai trebuie consumat zilnic pentru tratarea diferitelor boli.
Se recomandă consumul preventiv al acestui ceai. Cel mai bine este să culegeți frunzele primăvara. Păstrați-le într-un recipient închis și protejați-le de razele soarelui.