Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

7 decembrie 2016

Învinge INSOMNIA! Cu numai ¼ de linguriță din acest CONDIMENT

Cu numai ¼ de lingurita din acest CONDIMENT vei invinge deindata INSOMNIA. Studiile arata ca mai mult de 1/3 din populatie la nivel mondial sufera de insomnii si alte probleme ale somnului. Este recomandat sa acordati mai multa atentie somnului caci odihna are un rol crucial in mentinerea sanatatii organismului.


Care sunt cauzele insomniei?

Insomnia poate fi cauzata de mai multe conditii mentale psihiatrice care perturba ciclul biologic si cauzeaza dezechilibre la nivelul creierului. In general, oamenii care nu pot dormi noaptea sufera de presiune si confuzie a creierului. 

Insomniile frecvente pot cauza urmatoarele boli:
– Artrita
– Astm
– Conditii Neurologice
– Probleme gastrointestinale
– Probleme endocrine (dezechilibre la nivelul glandei tiroide)
– Durere cronica
– Dureri in partea inferioara a spatelui
– Alergii nazale sau ale sinusurilor

Pe langa afectiunile medicale, insomnia poate fi cauzata si de dependenta de cofeina, alcool, droguri, medicamente puternice, mancare prea condimentata, stres si stari de nervozitate ridicata.

S-a dovedit ca exista o conexiune directa intre insomnie si problemele mentale. Persoanele care sufera de insomnii sunt, in general, depresive, extenuate si au probleme cu circulatia sangelui.

Daca nu va tratati de insomnie, este foarte probabil sa incepeti sa suferiti de depresia si o proasta dispozitie generala:

– Memoria slaba si scurta
– Schimbari bruste ale starii de dispozitie
– Oboseala
– Oboseala crescuta mai ales in timpul zilei
– Iritabilitate
– Dependenta de pastile de dormit
– Lipsa de concentrare
– Motivatie scazuta
– Anxietate

Cei care se confrunta cu insomnia tind sa ceara ajutor medical si li se recomanda de catre medici consumul de medicamente cum ar fi benzodiazepamul, barbiturice si alt substante care pot avea un efect hipnotic. 

Toate aceste medicamante afecteaza sistemul nervos, creierul, sedeaza oamenii si induc o stare de somn. Medicamentele recomandate pentru combaterea insomniei prezinta foarte multe efecte secundare negative cum ar fi diareea, oboseala crescuta, durerile de cap, ameteala, arsuri stomacale, gat uscat, durere la nivelul bratelor si picioarelor, miscari lente, pierderea sau cresterea apetitului, pierderi ale memoriei sau dificultatea de a va concentra.
In loc sa recurgeti la medicamentele foarte periculoase, cel mai bine este sa incercati sa consumati nucsoara. Nucsoarea asigura o buna circulatie a sangelui, creste imunitatea, scade durerea din oase, ajuta la eliminarea deseurilor si toxinelor din corp si, cel mai important, ajuta la tratarea insomniilor, chiar si a celor cronice.

Incercati sa beti ceai de nucsoara si veti observa rezultatele in numai cateva zile. ¼ de lingurita de nucsoara in apa calduta este suficient pentru a avea un somn linistit. Nu abuzati, totusi, de nucsoara pentru ca poate cauza dependenta.
SURSA: www.fhfn.org
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts