Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

30 decembrie 2016

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un castravete murat în fiecare zi!

Ca regula generala, persoanele carora le plac castravetii murati….chiar le plac castravetii murati! Nu sunt precum cana de ceai a tuturor, dar sunt in mod cert un aliment la care foarte multi poftesc. Eu, personal, nu ma pot satura!Cine s-ar fi gandit ca pe langa gustul absolut delicios, pot fi si foarte indicati sanatatii noastre?



Ei bine, castravetii murati sunt biletul nostru spre o sanatate impecabila!
Nu este vorba de toti castravetii murati, sa ne intelegem. Conform unui studiu realizat la Colegiul William si Maria din Virgina, alimentele fermentate natural cum ar fi castravetii murati, sauerkraut (varza murata), kimchi ofera mai mult decat un gust nemaipomenit tuturor iubitorilor de gust murat.
Te vindeci de timiditate şi stres cu… castraveţi muraţi

Specialiştii au constatat că există o strânsă legătură între consumul de alimente bogate în probiotice şi nivelul de anxietate resimţit. În cazul subiecţilor care, la începutul experimentului, prezentau o stare anxioasă, s-a observat o reducere a anxietăţii la finalul cercetării, ca urmare a consumului de murături şi alte alimente fermentate. Totodată, participanţii au devenit mai optimişti şi mai puţin nervoşi. Aceste alimente actioneaza asupra stomacului, daruindu-i o cantitate mai mare de serotonina, responsabilul neurochimic al dispozitiei noastre.

Nivelul de serotonina poate fi crescut artificial si cu ajutorul medicamentelor ce se gasesc in farmacii. S-a descoperit, asadar, ca aveti la dispozitie un remediu natural delicios impotriva anxietatii sau depresiei si se gaseste chiar la voi in bucatarie. Nu numai castravetii murati au acest efect miraculos asupra sanatatii noastre, ci si alte alimente murate. Alimentele fermentate ocupa un loc important in regimul alimentar al fiecaruia, deoarece imbunatatesc digestia, sustin specialistii.

Aceasta are loc prin intermediul bacteriilor benefice şi a enzimelor, care ajuta la absorbtia nutrientilor stimuland sistemul imunitar. Asa deci, in procesul de murare se creeaza acid lactic, iar acesta diminueaza nivelul colesterolului si reduce tensiunea arteriala. Potrivit Centrului de Sanatate Publica, alimentele murate in saramura sunt benefice pentru diabetici. Persoanele care consuma frecvent muraturi au mai putine probleme cu diverse disfunctii ale sistemului imunitar si cu astmul bronsic. Alimentele murate in otet distrug depozitele nocive de calciu din articulatii si sunt recomandate persoanelor care sufera de hipertensiune. Aceste alimente sunt recomandate pentru profilaxia infectiilor urinare. Deoarece otetul este un antibactericid si antioxidant, acesta ajuta la inhibarea dezvoltarii bacteriilor. Potrivit aceleeasi surse, otetul de mere nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta sanatoasa, deoarece el este bogat in numeroase minerale, pectine si aminoacizi. Spre exemplu, castravetii murati sunt bogati in magneziu si fier- fibre necesare in procesul digestiv si in lupta impotriva cancerului. Benefice pentru sanatate sunt si condimentele din muraturi. Spre exemplu mararul este bogat in flavanoizi, iar usturoiul folosit in cantitati mari in borcanele cu castraveti inhiba dezvoltarea bacteriilor in organism. Muraturile mai sunt recomandate si pentru ca ele contin foarte putine calorii si grasimi. Alimentele murate sunt benefice, insa nu pentru toata lumea. Medicii recomanda abtinerea de la muraturi sau evitarea completa in cazul persoanelor cu afectiuni digestive, hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare, afectiuni hepatice (ciroza cu ascita) sau insuficienta renala.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts