Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

30 decembrie 2016

BĂUTURA care reglează glicemia, scade colesterolul şi trigliceridele şi poate fi un LEAC NATURAL pentru diabet

Una dintre cele mai răspândite legume, dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă. Dovleacul are un conţinut bogat în fibre alimentare, ce protejează mucoasa colonului, precum şi vitamina A, care oferă o bună protecţie antioxidantă. 



Persoanele care suferă de diabet se vor vindeca mult mai repede dacă includ în dietă supe sau mâncăruri cu dovleac crud.
Dovleacul conţine antioxidanţi naturali ce pot proteja celulele beta şi D-chiro-inositol, o substanţă ce măreşte activitatea insulinei. Iata cum se pregateste acet remediu:

1. Curată de coajă 120 de grame de dovleac crud şi taie-l în bucăţi potrivite.
2. Pune dovleacul tăiat cu puţină apă şi mixează până obţineţi un amestec omogen.
Această băutură trebuie consumată regulat, timp de o luna, zilnic, cu 20 de minute înainte de micul dejun
Un alt remediu dovedit pentru reglarea nivelului zahărului în sânge se obţine prin fierberea a 30 g de seminţe curăţate, la foc mic, timp de o oră, în 500 ml de apă. Zeama obţinută se consumă în două etape: prima porţie se bea dimineaţa (pe stomacul gol), iar a doua, seara, înainte de culcare. Tratamentul trebuie urmat câte trei zile pe săptămână, un interval de două luni. Dupa un regim cu dovleac, nivelul insulinei sangvine la un bolnav de diabet 1 se va mari cu 5%, iar numarul celulelor pancreatice beta va creste de asemenea cu 8%.
STUDIUL publicat în ediţia din iulie 2007 prestigiosului jurnal Stiinţa Alimentaţiei şi Agriculturii a fost realizat pe un număr de 24 şobolani, 12 diabetici şi 12 nondiabetici ce au fost divizaţi aleator în două grupuri. La cei diabetici, diabetul era de tip 1, datorat distrucţiei celulelor pancreatice induse experimental printr-un substanţă numită streptozotocină. Pe lângă dieta uzuală, unul din cele 2 grupuri a primit ca supliment extract de dovleac, în doze de 300 sau 600mg/kilogram corp. După 30 de zile, şobolanii au fost supuşi unor analize amănunţite, cercetătorii observând că, în comparaţie cu şobolanii sănătoşi, cei diabetici ce au primit extrasul de dovleac aveau cu doar 5% mai puţină insulină şi cu doar 8% mai puţine celule beta. Totodată, hemoglobina glicozilată şi nivelul grăsimilor oxidate scăzuse semnificativ în grupul ce primise extras de dovleac. Peroxidarea lipidelor iniţiază fenomenul de ateroscleroză, ce apare mai devreme la diabetici, este mai rapid şi mai sever, ducând la infarcte la vârste mai mici şi la o mortalitate mai mare pentru un diabetic comparaţie cu un nondiabetic.
Sursa: www.livestrong.comTraducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts