Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

6 decembrie 2016

Ardeiul iute roșu poate salva vieți! „Nu numai că opreşte sângerarea, dar şi dezinfectează rana“

Ardeiul iute este leguma pe care orice medic ar trebui să o aibă în cabinet, deoarece opreşte rapid sângerările. Este una dintre proprietăţile care face din ardeiul iute planta poate cu cele mai multe beneficii de sănătate. Consumul lui previne boli cardiovasculare, ameliorează reumatismul, combate cancerul, stimulează pancreasul şi ajută la funcţionarea plămânilor.


Sunt multe legumele cu reale proprietăţi terapeutice, însă ardeiul iute este un veritabil medicament. S-a dovedit, de exemplu, că prin consumul ardeiului iute roşu pot fi oprite sângerări severe în doar câteva secunde.

Doctorul american John Cristopher susţine că ardeiul iute roşu are un efect de echilibrare a presiunii sângelui din cap până în picioare. Ridică presiunea de pe zona hemoragică, permiţând sângelui să se coaguleze rapid.

Mod de utilizare a ardeiului roşu pentru rănile externe


Boiaua de ardei iute se aplică din abundenţă şi direct, pentru a reduce sângerarea. Aplicând astfel, sângerarea trebuie să se oprească în termen de 10-15 de secunde. Ardeiul iute poate fi folosit pentru tăieturi mici şi zgârieturi. În cazul rănilor mai mari, care sângerează abundent, sunaţi la salvare, dar, în acelaşi timp, puneţi mult praf de ardei iute.

“El nu numai că opreşte sângerarea, dar şi curăţă, dezinfectează şi chiar etanşează rana. În plus, el nu arde. Pe răni proaspete deschise, nu se simte nimic. Cantitatea mare de vitamina A şi vitamina C din ardeiul iute roşu curăţă şi dezinfectează”, decalară medicul Richard Schulze.

Ardeiul iute roşu, medicament în afecţiuni cardiovasculare


Americanul John Cristopher a dovedit ştiinţific în peste 30 de ani de cercetare că ardeiul cayenne, un ardei iute roşu, este un foarte bun remediu pentru afecţiunile cardiovasculare, fiind foarte util chiar şi pentru stoparea infarcturilor.

“În 35 de ani de practică, nu am pierdut niciodată un pacient cu atac de cord, în vizitele de la domiciliu, iar motivul este acesta: atâta timp cât încă mai respiră, le recomand pacienţilor să toarne o lingură de ardei roşu pisat într-o cană de apă fierbinte”, declara doctorul American în publicaţia „Healthy Food Team“.


John Cristopher susţine că şi-a format un obicei de a-i da suferindului să bea o cană cu ceai de cayenne, o linguriţă la o cană de apă fierbinte. În cateva minute, pacientul este deja pe picioare, întrucât ceaiul cald de cayenne deschide structura celulelor şi merge direct la inimă prin sistemul arterial, hrănindu-l.



Capsaicina este substanţa minune din ardeiul iute


Cercetătorul buzoian Costel Vânătoru, expert în horticultură, spune că ardeiul cu cât este mai iute cu atât este mai bogat în substanţe benefice organismului. Ardeiul iute conţine caroten şi licopen, vitamina C, hidraţi de carbon, însă cea mai importantă componentă este capsaicina.


”Ardeiul iute este bogat în caroten, licopen şi cantitate foarte mare de vitamina C, poate mai mult decât în vârful legumelor în ceea ce priveşte concentraţia de vitamina C. Capsaicina este însă substanţa care dă iuţeala, usturimea, cum spunem noi popular, care generează multe efecte. Este o substanţă antiinflamatorie şi pentru care nu întâmplător este folosită pe scară largă în multe produse farmaceutice, chiar şi pentru prevenirea şi combaterea alcoolismului”, spune cercetătorul Costel Vânătoru.

Consumul de ardei iute combate cancerul, stimulează pancreasul şi ajută la funcţionarea plămânilor
Iuţeala este determinată de o concentraţie ridicată de capsaicină, studiată pentru utilizările ei pe scară largă, de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum şi capacitatea de a preveni apariţia cancerului.

Capsaicina are un rol esenţial în deschiderea şi drenarea pasajelor nazale congestionate. În plus, alături de 
conţinutul ridicat de capsaicină, ardeiul roşu este o sursă excelentă de vitamina A, prin concentraţia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten.

Continuarea pe adevarul.ro

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts