Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

1 decembrie 2016

Alimentul de post care combate afecțiunile cardiovasculare

Mai multe studii au aratat ca un consum regulat de naut combate riscul de a face osteoporoza, cancer la san si diabet de tip II. insa beneficiile aduse de acest aliment sunt multiple. Iata in continuare cateva dintre cele mai importante.


Lupta cu anemia

Daca aveti anemie, un consum regulat de naut va va ajuta sa invingeti aceasta afectiune si sa aveti energia necesara. in 100 g naut se regasesc 2,8 mg de fier, care se absoarbe foarte bine, deoarece nautul contine si vitamina C.

Confera o senzatie de satietate pe termen lung

Deoarece contine proteine, magneziu, fier, potasiu, mangan, zinc, fosfor, seleniu, calciu, vitamina C, vitamine de tip B si fibre, nautul controleaza pofta de mancare si mentine o stare de satietate pe termen lung, motiv pentru care este recomandat si in curele de slabire.

Curata intestinele

Una dintre cele mai neplacute afectiuni este constipatia, care poate fi combatuta usor consumand multe lichide si fibre. Nautul e bogat in fibre insolubile, ce ajuta la combaterea constipatiei, curatarea intestinelor de toxine si la scaderea riscului de a face cancer la colon.

Contine proteine

Daca tineti o dieta vegetariana, nu trebuie sa va faceti griji pentru deficitul de proteine, nautul contine suficiente cat sa va mentina in forma. in 100 g naut fiert sunt 163 de calorii si 12 g proteine. Combinat cu orez, nautul va asigura proteina completa, ceea ce inseamna ca suplineste cu succes carnea.

Mai multe citiți pe sanatate.bzi.ro

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts