Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

5 decembrie 2016

ALIMENTELE NATURALE care vă colorează în mod natural PĂRUL în 4 nuanțe diferite! Fără chimicale, fără amoniac!

Nu suportati mirosul de amoniac? Incercati aceste 4 retete naturale de colorare a parului! Fara mirosuri puternice sau chimicale! Folositi pentru vopsirea parului vopseluri pline de chimicale, care nu numai ca afecteaza foliculii de par si scalpul, dar, de asemenea, sunt si foarte scumpre? Cred ca am gasit solutia perfecta pentru dumneavoastra.


Bunicile noastre si-au vopsit parul, folosind numai ingrediente naturale si s-au bucurat de nuante foarte frumoase, iar parul lor capata o stralucire naturala. De aceea am decis sa va dezvaluim 4 retete despre colorarea naturala a parului.

1 # Coji de nuca verde – pentru par castaniu
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa eliminati cojile verzi de la 15-25 nuci. Apoi, taiati si tocati cojile. Adaugati putina apa calda si amestecati pana cand sunt bine omogenizate. Veti obtine o vopsea naturala pentru parul dumneavoastra. Folositi o pensula si aplicati amestecul pe par. Lasati-l pe timp de 15-20 de minute, apoi clatiti bine. Spalati parul cu sampon ca de obicei. In cele din urma, clatiti parul cu otet de mere diluat. Acest lucru va da parului o noua culoare mai intensa.

2 # Infuzie de coaja de ceapa si scoarta de stejar rosu – pentru par saten deschis
Tot ce aveti nevoie pentru aceasta reteta este o jumatate de ceasca de coji de ceapa rosie si o cantitate egala de scoarta de stejar. Se amesteca aceste doua ingrediente si se acopera cu 1l de apa clocotita. Lasati amestecul sa fiarba timp de 1 ora. Se lasa infuzia se raceasca timp de o ora si jumatate. Aplicati acest amestec pe par si lasati-l sa actioneze timp de 45 de minute. Ca si in cazul retetei precedente, clatiti parul cu otet de mere. Diluati intotdeauna otetul cu apa, de preferinta intr-un raport de 1:10; de exemplu, 200ml de otet in 2l de apa.

3 # Infuzie de musetel – vopseaua perfecta pentru parul blond auriu
Se adauga 100 g musetel in 1/2l de apa. Se fierbe, apoi se strecoara. Aplicati aceasta infuzie pe par. Lasati-o sa actioneze timp de o jumatate de ora inainte de a va clati. Nu uitati sa clatiti cu otet de mere la sfarsit.

4 # Sfecla – pentru par rosu
Daca sunteti bruneta si vreti sa va schimbati culoarea parului, sfecla rosie este exact ce va trebuie. Luati o sfecla rosie medie, taiati-o si puneti-o la fiert. Se lasa amestecul sa se raceasca dupa aceea. Urmatorul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa pasati cateva bucati de sfecla in apa. Acesta este un colorant natural rosu. Se aplica pe par si se lasa sa actioneze timp de aproximativ 20 de minute. Spalati-va parul ca de obicei, apoi clatiti cu otet de mere diluat pentru a face culoarea mai intensa. In cazul in care parul rosu este o nuanta mai deschisa, acest tratament va da rezultate imediate, incepand de la prima incercare. Dar, daca aveti culoarea rosu inchis la par, aveti nevoie de cateva tratamente pentru a obtine rezultatele dorite.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts